Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović: Loznica pripada najboljima

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović sinoć je u svečanoj sali ustanove “Lagator“ organizovao tradicionalni novogodišnji prijem kojem su prisustvovali najbliži saradnici, narodni poslanici, članovi Gradskog veća, odbornici Skupštine grada, predstavnici više lokalnih samouprava, privrednici, preduzetnici, poljoprivrednici, predstavnici stranih investitora, lekari, prosvetni radnici, sportisti, najbolji učenici i studenti.

Obraćajući će se gostima on je predstavio projekat „Loznica najboljima“ koji je osmislio sa ciljem da mlade, vredne, obrazovane i stručne ljude zadrži u Loznici i približi ih zavičaju podsećajući da je Loznica pre 12 godina kao jedinica lokalne samouprave sa statusom opštine dobila status Grada i ukazao koliko je uticaj i značaj to imalo na Loznicu danas.

Ako se večeras svako od nas okrene oko sebe i pogleda samo prisutne u sali onda će se potvrditi velika istina – da smo mi zapravo napravili administrativni iskorak gde je Loznica postala grad, a vi Loznicu činite gradom i ja vam na tome čestitam i ponosim se sa tim. I ova godina je u znaku prethodnih jedan kontinuitet u društvenom životu, u radu, u pregalaštvu, u zajedničkom radu. Ovo je vreme kada nam više nego ikad treba mir, politička stabilnost i dijalog. Ovo je neponovljivo vreme ogromnih mogućnosti i novih šansi. Na nama će biti odluka da li ćemo imati dovoljno snage, mudrosti, energije da odgovorimo na sve izazove sa kojima smo suočeni ne samo u ovom vremenu nego kroz čitavu istoriju – naglasio je gradonačelnik Petrović.

Kako je istakao, Loznica nikada do sada u istoriji nije imala snažniju podršku države i državnih organa, od predsednika Aleksandra Vučića do Vlade Srbije i svih ministara u njoj i sada je u takvoj poziciji da se na osnovu jasnih pokazatelja može predvideti trend privrednog i sveukupnog društvenog razvoja.

Loznica ima šansu da se u narednih sedam godina nađe u društvu deset najrazvijenijih gradova Srbije i to je naš cilj. Taj cilj možemo i moramo ostvariti. Nije politička floskula kada bezbroj puta ponavljam isti poziv da je svako kome je Loznica na prvom mestu dobrodošao u ovaj tim. Kuca na otvorena vrata i čeka ga ispružena ruka – ukazao je gradonačelnik Petrović.

Kako je naveo, projekat “Loznica najboljima“ je poduhvat i poruka da će grad otvoriti vrata za povratak najstručnijih ljudi koji su otišli “zato što su morali ili su mislili da treba da odu negde da potraže bolji život i da tamo sanjaju svoje snove“.

Danas ih Loznica zove da sanjaju lozničke snove. Izdvojili smo sredstva u budžetu i hoćemo da vratimo stručnjake u Loznicu, da pozovemo sve mlade, studente osnovnih studija sa prosekom devet i više, da mogu da računaju na posao u svome gradu. Trebaju nam, budućnost pripada najboljima i njih moramo dovesti ovde jer Loznica mora da ide napred – poručio je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Macvanski.info / Foto: ekologija.rs