Građani Šapca protiv gradonačelnika: Na Višem sudu pada odluka, da li je moguće da za “proneveru” 5 miliona evra iz gradske kase, svi budu krivi, samo ne najodgovorniji, Nebojša Zelenović!?

POTPIS ZA FOTO: Zelenović u opsadi policijske u Guči

Čovek koji lično Vučiću preti sa ulicom, čovek koga je “izpilio šabački Don Dušan”, čovek koji je letos sklopio pakt sa šiptarima iz Peći o nekakvoj ekonomiji, sadnje i prodaje jagoda, pod patronatom lažne države Kosovo i Albanije, u trenutku kada sprovode ekonomski genocide nad srpskim narodom,  čovek koji je na “seminaru lokalnih samouprava u Strazburu”, najstrašnije  kritikovao sopstvenu zemlju, praveći od nje neku samo njemu znanu autokratiju – izgleda da je konačno došao do spoznaje sopstvene nemoći i ličnih zabluda proizvedenih paranojom… Došao je dan za istinu! Trenutak otrežnjenja i saznanja da živimo u pravnoj državi u kojoj niko, pa ni “Zeleni” Nebojša Zelenović ne može da troši pare iz budžeta grada kao Alajbegovu slamu, a da za to ne bude i adekvatno kažnjen!?

Šta sve unazad godinu dana nije pokušavao da izmisli i izvitoperi šabački “slobodarski gradonačelnik”, samo da sakrije istinu, da je on sa članovima njegovog najužeg rukovodećeg gradskog tima “proneverio u vrednosti 5 miliona evra”! To je potvrdio svojim nalazom Državni revizor, to je potvrdila i nezavisna Komisija veštaka… Pa šta je još trebalo da se desi, pa da šabački dosmanlija bude kažnjen, osuđen za ono što je uradio? Ništa.

Ali, to nije bilo dovoljno sudiji Osnovnog suda, koja dva puta donosi oslobađajuću presudu, prkoseći istini, pravdi, zakonima države Srbije?! Vođenja “sopstvenim porodičnim interesima”, zaboravila je na pravo i pravdu, čak i onda kada joj je oslobađajuća presuda “pala” na Višem sudu u istom gradu! Nije je zanimalo ni to, što je protiv nje lično predsednik Osnovnog suda podneo Krivičnu prijavu i Disciplinsku Visokom savetu sudstva nudeći dokaze da je presuda Zelenoviću “nameštena, vođena ličnim sudijinim interesima”!?

U međuvremenu, narodni poslanik dr Boban Birmančević je podneo nekoliko Krivičnih prijava protiv gradonačelnika Zelenovića,posebnom Odeljenju Višeg tužilaštva za borbu protiv korupcije iz Novoga Sada…. Ni poništaj presude od strane Višeg suda nije mogao da utiče na “zadrtog sudiju, doslednog da gazi po sopstvenoj interesnoj stazi” bez trunke savesti i makar I najmanje dileme  da je možda pogrešila…U međuvremenu, Zelenović se raspričao u “svojim niskotiražnim medijima”, kako se pomenuti sudija ( njeno ime više uopšte nije važno, već samo primer kako se deli ne(pravda) u Srbiji!?) strašno pritiska da promeni svoju odluku?!

Predsednik Osnovnog suda je možda dao najbolji odgovor na te tobože žestoke medijske pritiske citirajući reči svoje koleginice, “ pa mora i moja ćerka negde da radi”?! Ako je cena njene odluke bilo radno mesto za ćerku vaspitačicu u PU “Naše dete” u Šapcu, onda odmah moramo reći: “ Zelenoviću dobro si prošao”?! Branio su svoju zadnjicu pred licem pravde, a sve si to “platio” opet narodnim parama(!?) zbog čega si inače i dospeo na optuženičku klupu kod pomenute sudije… E, sad, da li je bilo još nešto pride, teško je reći? Mada, upućeniji u “šabačke čivijaško-dosmanlijske  finansijske bljuzgarije” –  ubeđeni su, da je cena preniska?!

Šta god da je bilo, a nešto je izgleda sigurno bilo, palo je u mutnu Savu i sada Zelenović po povratku iz Lučana i direktnog učešća u sinoćnoj divljačkoj  opsadi policijske stanice u Guči – može da sa obale setno posmatra “kako mu je dobitna kombinacija zauvek otplovela”….

Sada je sve u rukama sudskog Veća Višeg suda u Šapcu. Poništavanjem prvobitne odluke sudije Osnovnog suda, već su rekli šta misle o oslobađajućoj presudi za gradonačelnika Zelenovića. Sve ostalo je sada samo stavr tehnike. Kucanje presude na opšte zadovoljstvo velike većine Šapčana…

DARKO GLIŠIĆ: http://glaszapadnesrbije.rs/480/index.php?vest=376930#lat

E.E. / embargo.rs