Građani Šapca poručuju: “ Zelenoviću, dok ti hvataš zjale po Beogradu o našem trošku, dotle mi gacamo u blatu i izlivenim fekalijama“!?

U mesnoj zajednici Jelenča, udaljenoj samo tri kilometra od centra Šapca, u dvadeset ulica niti ima kanalizacije i asfalta, niti uličnog osvetljenja. A pošto ne postoji pešačka staza do ovdašnje osnovne škole, deca se posle manje kiše sa nastave vraćaju mokra do kolena. Ovo je svojim sugrađanima izneo Željko Krsmanović, predsednik MZ Jelenča, na 25. protestu protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića.

– U mesnoj zajednici koja broji više od 2.000 stanovnika, zahvaljujući Nebojši Zelenoviću, imamo bar isto toliko nasleđenih problema. Ove probleme želimo da rešavamo, ali Zelenović nema sluha za nas, jer su u Jelenči posle skoro dve decenije za Savet mesne zajednice izabrani dobri i vredni ljudi koje je podržao SNS. Na svakom koraku nailazimo na nerazumevanje i opstrukcije grada – rekao je Željko Krsmanović.

Zgrada Doma kulture u Jelenči predstavlja opasnost po bezbednost meštana. Nedavno su zastave sa metalnim postoljem pale pored čoveka, te je pukom srećom izbegao udarac. A da bi došla do škole, jedini put školarce vodi pored ove zgrade sa koje se redovno odvaljuje crep. Krsmanović ističe da je aktuelna gradska vlast popravila krov samo na delu objekta koji je njima bio potreban, odnosno za rad mesne kancelarije. Ostatak ove zapuštene zgrade zaposeli su glodari i golubovi.

– Obraćali smo se kao Savet pismenim i usmenim putem, molili za pomoć, ali osim odgovora da nema para, ništa drugo nismo dobili. Jedan od najvećih problema i misaona imenica za građane Jelenče je kanalizacija koja nedostaje u 20 ulica. Postoji odluka da je cena priključka na kanalizacionu mrežu za stanovnike Jelenče 90.000 dinara, ali tu odluku niko ne poštuje, pa čak ni oni što su je doneli. Na moje pitanje da li će se raditi kanalizacija u ulicama gde ima zainteresovanih građana, odgovor iz “Vodovoda” je glasio: “Ne!”, a kada sam pitao zašto, rekoše da nije isplativo – navodi Krsmanović.