Gotov je! Počele prljave igre koalicionih partnera oko Zelenovićevog prestola, pritisci i pretnje na komunalce, da moraju da izađu na ulične proteste!?

Pukla vladajuća tikva u Šapcu. Nedavni fijasko prilikom pokušaja organizovanja protesta protiv vlasti iz Beograda, pokazao je i dokazao svo nejedinstvo famozne vladajuće, pre svega interesne koalicije na čelu sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem. A, tek, kada se saznalo da je “Zekaj od Peći” konačno osuđen za “proneveru” para iz gradske kase – zavladala je panika! Shvatili su,da je vreme “muljatorskog eldorada” prošlo, da je država konačno počela da štiti građane Šapca, koji su punih 18 godina ostavljeni na milost i nemilost “dosmanlijama”!?

Izvori Embarga kažu, da je posebno novonastalom situacijom posebno pogođen glavni igrač šabačkog lutkarskog pozorišta, režiser “ Don Dušan”, koji prosto ne može da dođe sebi zbog onako malog odziva na Zelenovićev protestni skup, koji je čakotkazala da prenosi i “njihova” TV Šabac!?
Dušan je prosto urlao zbog ovog debakla, za koji usput rečeno i nije bio da se u ovom trenutku išta slično organizuje, ali ga je Zelenović ubedio da je pogodan momenat – tvrdi izvor Embarga iz Šapca. – Pošto su se izblamirali do koske, “Don Dušan” je sada naredio Zleenoviću da kako zna I ume, za sledeće proteste izvede, ako treba, pod prisilom i ucenom sve radnike javnih preduzeća!? Čak po cenu otkaza! Kao I obično na ovakvim “sednicama dosmanlijskog CK”, najostrašćeniji je bio Živojin Vuletić iz SPO, koji je inače I šef valdajuće odborničke grupe, a koji kontroliše JKP Stari grad. I kako se već uveliko priča, “naredio je svojim posilnima među komunalcima” da zaprete svim radnicima, ako se ne pojave na narednom protestu snosiće debele posledice!?


Antikorupcijskom I neprofitnom portal Embargo javilo se nekoliko radnika komunalnog preduzeća tvrdeći, kako ih strašno pritiskaju ( ucenjuju?!) da moraju izaći na sledeće proteste I da ih obilaze advokatovi “kuriri” iz firme, izvesni Darko L. i Vladimir C.!? Nisu želeli da se javno predstave, tvrdeći da ih moramo razumeti u kakvim oklonostima žive I rade, pod najstrašnijom presijom rukovodstva koji su slepi poslušnici onih iz zgrade Arhiva, gde je inače smeštena Uprava grada, na čelu sa “dva gradonačelnika”, nominalnim, a fiktivnim, Nebojšom Zelenovićem i “nezvaničnim”, a u stvari glavnim, narodnim poslanikom, Dušanom Petrovićem…


I dok Zelenović mudro ćuti na presudu Višeg suda da je kriv, oko njega traje potajni rat ko će ga naslediti, dok “šabački Don” – za sada mudro ćuti, dok se koalicioni partneri već svadjaju oko toga, ko bi ga nasledio, računajući da je pitanje dana njegovog odlaska!?


I dok se Zelenović nada da će preživeti na funkciji ,uzdajući se u podršku malobrojnih istomišljenika koje držai u šaci, oko njega se već stvara zavera i svadja ko bi ga nasledio. Jedva čeka da mu vidi ledja Dušan Kostadinović, njegov zamenik, “Dušanov mali za sve”, a sada Lutovčeva velika nada u Šapcu. Sovranije Čonjagić ,koji je sve ove godine operativno sprovodio naloge Dušana Petrovića čvrsto držeći za pojas mukom sklepanu većinu posle izbora, kao naslednika vidi Nemanju Pajića ,zvanog Necaj, sadašnjeg predsednika gradske skupštine. Ovu funkciju merka i iskusni Živojin Vuletić, advokat koji je preživeo sve lomove u stranci SPO-a. Šef odborničke grupe svih koji su protiv SNS-a u lokalnoj skupštini, nada se da njemu pripada da na kraju svoje bogate političke karijere, završi na mestu gradonačelnika, pa koliko god trajalo!? Kažu da na mesto Zelenovića računa, doduše onako poizdalje, i Prodan Panić,odbornik iz pocerskog sela, otac petoro dece… U svadji oko prestola, on se takođe pita: ”A ja? Šta meni fali?


Dušan meša karte i smišlja koga da izvuče . Razmišlja, ko se najmanje obrukao pred gradjanima , koga bi mogao da poturi da do izbora bude na čelu ove družine , kako bi se izvuklo što više para? Ili da se pravi lud, kao da Zelenović nije osudjen, hamletovska dilema muči “šabačkog Dona”…
U isto vreme, Šapčani se pitaju kako je moguće da na mestu gradonačelnika ostane i dalje čovek koji je proglašen krivim za trošenje narodnih para, kada po važečim zakonima niko ne moće da dobije bilo kakav posao u državnim firmama ako je osudjivan ili se protiv njega ne vodi krivični postupak u Višem ili Osnovom sudu.
Nebojši Zelenoviću za sada, ipak ne pada na pamet da podnese ostavku posle presude Višeg suda u Šapcu da je kriv zbog nenamenskog trošenja para iz budžeta. Ćuti. Kada ga je po drugi put oslobodila Biljana Mraović,sudija Osnovnog suda u Šapcu, ne čekajući da mu presuda bude uručena, vest je podelio sa celim Šapcem posredstvom “svoje” televizije. Računao je da će predmet zastareti i pa će tako sve primedbe Državnog revizora i optužbe tužilaštva,pojesti maca! Ali, izgleda da će “maca pojesti njega”:


-On je najgori gradonačelnik u istoriji Šapca, jer je jedini koji je osudjen da je počinio krivično delo i proneverio milione iz budžeta. On je jedini gradonačelnik koji je uhvaćen na delu da je krao na izborima, jer je njegov aktivista osudjen kaznom oportuniteta, jer je nudio novac tokom izbora za glasove – kaže Aleksandar Pajić poverenik SNS-a u Šapcu.

POGLEDAJTE VIDEO NA EMBARGO.RS

E.E.