Goran Vesić: Šta je ovo ako nije nacizam?

Ako su do večeras neki građani Srbije imali dilemu i nisu prihvatali to što smo politiku Dragana Đialasa nazivali nacističkom imali su priliku da se večeras uvere da su oni iskreni i pravi naslednici nacista.

Spaljivanje knjiga kojim su Hitlerovi nacisti najavili spaljivanje Evrope bio je ostao ideal svih nacističkih pokreta koji i danas postoje u svetu. Verovatno dodatno ohrabreni bezumnim činom paljenja srpske robe od strane Haradinajevih pristalica istomišljenici i podržavaoci te politike predvođeni Draganom Đilasom večeras su i građanima Beograda, Srbije i celog sveta sa ponosom pokazali pravo lice nacizma.

Dragan Đilas je večeras u Beogradu po ugledu na Adolfa Hitlera spaljivao moju knjigu i pokušao da spreči njenu promociju. Šta je to nego nacizam?

Knjiga koju je Đilas spaljivao je večeras prodavana za lečenje šestogodišnjeg deteta. Koliko neko mora da bude bolestan, kao što je Dragan Đilas, da otima novac za lečenje deteta.

Na kraju, razumem frustraciju polupismenog Đilasa jer sam ja napisao knjigu a on to nije bio u stanju. A mogao bi da počne recimo sa knjigom u kome bi objasnio kako je dok je bio na vlasti imao promet na svojim firmama od 619 miliona evra. Da makar preko knjige prizna kako je krao.