GORAN VESIĆ: “Siledžija Đilas i ne zna ništa drugo nego da pljačka i uništava Beograd”!?

Današnja najava Dragana Đilasa da će naredne subote sa svojim sledbenicima da ruži čitav grad nalepnicama, da oblepljuje bandere, izloge i fasade samo pokazuje da i sada kao opozicija nastavlja da radi ono što je radio kao gradonačelnik – da uništava Beograd. A šta drugo da očekujemo od štetočine poput Đilasa nego da uništava?

Đilas je kao gradonačelnik zadužio Beograd za 1,2 milijarde evra, a samo je roditeljima kojima je naplaćivao vrtiće duplo skuplje od dozvoljenog uzeo tri milijarde dinara. Znamo mi da Đilas ima dovoljno para da ih uloži u novo uništavanje grada, jer on nikada novac nije ulagao u nešto korisno. Tako se Đilas sveti Beograđanima zato što su mu pre godinu dana na gradskim izborima, na kojima je doživeo fijasko, glasanjem rekli da ga ne žele. Pamtimo njegove pretnje u izbornoj noći, posle teškog poraza, kada je poručivao da će na ulici da sruši vlast. To sada i radi.

Činjenica da Dragan Đilas najavljujue šta će da se radi naredne nedelje na protestu jasno govori da je on gazda tih protesta i da su svi koji ih formalno vode njegovi plaćenici. Protesti su Đilasova privatna firma kao što su one firme sa kojima je ostvario 500 miliona evra obrta dok je bio na vlasti.

Vrhunac licemerja je da Đilas optužuje Nebojšu Stefanovića i mene da smo mi krivi jer su njegove razularene pristalice napale radnike Gradske čistoće!? Đilas priznaje da su njegove pristalice napale radnike ali za njega mi smo krivi jer oni tuku ljude!? Veće licemjerje u životu nisam čuo. Tako Đilas razume politiku! Ali tako se Đilas ponašao i dok je bio na vlasti. Njegovi saradnici su tukli čoveka u Sopotu jer ga je pitao nešto, a nedavno je Skupština grada dobila kaznu da plati odštetu devojčici koju je tuklo njegovo obezbeđenje na protestu ispred Skupštine grada Beograda. O drugim tučama i nasilju u kojima je Đilas učestvovao, a čemu su mediji pisali pristojnost mi ne dozvoljava da govorim. Nasilnik uvek ostaje nasilnik.

Данашња најава Драгана Ђиласа да ће наредне суботе са својим следбеницима да ружи читав град налепницама, да облепљује…

Publicerat av Горан Весић Söndag 24 februari 2019