GO SNS ŠABAC – saopštenje

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac želi javno da postavi pitanje lideru Zajedno za Srbiju Nebojši Zelenoviću zašto su mu usta puna govorancija o slobodi, dok istovremeno spočitava Šapčanima slobodu da podržavaju predsednika države? Najlicemernije od svega je što je zgražavanje bivšeg gradonačelnika Šapca nad mišljenjem njegovih sugrađana baš u danu koji je posvećen srpskom jedinstvu, slobodi i nacionalnoj zastavi. U danu kada je 1918. godine srpska vojska probojem Solunskog fronta rešila Veliki rat.

Pitamo se ako Nebojši Zelenoviću nije sveta državna zastava, šta mu je sveto? Možda njegov portret kojim je u toku predizborne kampanje izlepio autobuse gradskog prevoza? Ili njegova slika koju je sugrađanima davao uz tečni sapun i dve table vitamina tokom vanrednog stanja? Za Nebojšu Zelenovića, Šabac u kojem on nije gradonačelnik je Severna Koreja. Svi se sećamo da je tokom njegove strahovlade, kada je nekoliko ljudi decenijama odlučivalo u ime ostalih, Nebojša Zelenović poistovećivao Šabac sa Švajcarskom.

Gospodine Zelenoviću, ne može biti pristojan onaj čovek koji potcenjuje drugačije mišljenje. To je zaostavština Vaše politike, a kako možemo da vidimo tvrdoglavo nastavljate istim putem koji vas je pre godinu dana u rodnom gradu odveo u opoziciju. Nije pristojno narod koji drugačije misli poistovećivati sa nacistima, a ilustrovati ih kukastim krstom, zbog čega ste na kraju završili pred sudom. Ne može se slobodoumnost dokazivati poltronstvom onima koji otvoreno lobiraju za Veliku Albaniju, a upravo su oni Vaše društvo poslednjih meseci. Ne treba, stoga, da Vas čudi što ste se zgadili i susedima u Vašoj mesnoj zajednici.

U vreme partijskih i ideoloških drugova Nebojše Zelenovića, u Srbiji se agresija NATO pakta koja je odnela na hiljade nevinih života, nazivala „intervencijom“ ili „kampanjom“. Pre nego što je Srpska napredna stranka došla na vlast, o herojima koji su život dali za odbranu otadžbine nije se smelo govoriti. A u Srbiji Aleksandra Vučića, srpskom narodu je vraćena sloboda da bez poprekih pogleda i osuda mogu uzdignute glave da kažu da su Srbi. Zato je razumljivo zašto se građani Srbije ponose predsednikom Aleksandrom Vučićem, a zašto se Nebojša Zelenović i njegovi politički drugovi stide predsednika koje su njihove partije iznedrile.

Živeo Šabac! Živela Srbija!