GO SNS ŠABAC: Saopštenje za javnost

Srpska napredna stranka Gradski odbor Šabac ne može a da ne primeti da je gradonačelnik Nebojša Zelenović u Savetu Evrope doživeo neviđeni debakl i upisao se kao kukavica na stranice istorije. Nema snage da se zrelo uhvati u koštac sa gorućim problemima, već za svoje greške traži opravdanje pred Evropom optužujući Srpsku naprednu stranku i predsednika Aleksandra Vučića.

Dugo i pompezno najavljivani Zelenovićev govor pred Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti SE dočekan je u Evropi vrlo mlako. Iako je Nebojša Zelenović u medijima, koje finansira iz gradske kase, predviđao da će nakon njegovog izlaganja o navodnim pritiscima republičke vlasti uslediti burna rasprava, dogodilo se upravo suprotno. I jedino moguće. Na sramotu gradonačelnika Šapca i njegovih “slobodara”, kongresna dvorana u Strazburu bila je skoro prazna.

Srpska napredna stranka koristi ovu priliku da još jednom postavi pitanje Nebojši Zelenoviću zašto misli da je pritisak to što insistiramo na odgovornosti za nenamensko trošenje pet miliona evra iz budžeta grada Šapca. Da li je pritisak ako upitamo gde su 72 stana koja su bila u vlasništvu grada? Da li je pritisak kada se osude izjave lidera opozicionog Saveza za silovanje Srbije da premijerku Anu Brnabić treba silovati, i sa predsednikom države ovešati na Terazijama?

I da li će Nebojša Zelenović i Dušan Petrović smatrati pritiskom i pitanje ko je platio Zelenovićevu neslavno završenu ekskurziju? Jer, utisak je, Zelenoviću je “držalo palčeve” još troje Šapčana, koji su sa njim išli na put, čime su se i javno pohvalili na društvenim mrežama. Umesto što mašta o nekakvim pritiscima iz Beograda, Zelenović bi za početak, svojim sugrađanima morao da odgovori na bar ovih nekoliko pitanja.

S poštovanjem,
Gradski odbor SNS Šabac