„Gde se izgubi“ krivična prijava protiv SBB-a?

U Beogradskim elektranama otkriveno je 59 kilometara nezakonito postavljenih kablova za koje SBB nikada nije platio nikakve dažbine Gradu Beogradu.

Ove aktivnost SBB-a „provaljene“ su u Beogradskim elektranama, a tako postavljani kablovi postoje i u gradskoj vodovodnoj mreži kao i na mreži javnog osvetljenja, a razvlačeni su i između zgrada gde mogu da ugroze i bezbednost građana.

JKP „Beogradske elektrane“ prvo su pronašle 39 kilometara nelegalno postavljenih kablova, a potom je otkriveno još 20 kilometara nelegalne mreže.

Šteta koja je naneta ovom preduzeću za šta SBB ništa ne plaća, prema cenama na tržištu iznosi između 3,5 i pet miliona evra.

Međutim, krivična prijava protiv SBB-a postoji jošod 2015. godine za nelegalno postavljanje kablova i oni su predmet istrage UKP-a.

Prema rečima našeg izvora, Treće onovno tužilaštvo i UKP poseduju kompletnu dokumentaciju i razne dokaze, ali trase i papire na temu SBB neleglanih kablova.

– UKP taj predmet vodi pod brojem KT 4211/15, a predate su 24.09.2015. krivične prijave u Treće osnovno tuzilastvo, pa je UKP izlazio po tim prijavama na teren i u Toplanu. Treće osnovno tužilastvo naknadno je otkrilo i dodatne stvari koje se odnose na SBB – kaže izvor Embarga i dodaje:

– Pre dve godine za ovo mi je rečeno da je to krupna tema i da će biti prebačena u Više javno tužilaštvo na dalje istrage i analize.

Za sada se ne zna šta je sa ovom krivičnom prijavom protiv SBB-a i gde je ona završila, ali se čini da bi afera „kablovi“ uskoro mogla da dobije i svoj epilog.