Farsa, druga epizoda: Zelenović u dogovoru sa Đilasom izašao iz mutant političke koalicije?

Nije to uradio gradonacelnik Šapca ideologije i političke doslednosti radi, nego radi Djilasovih ličnih interesa i sopstvene spoznaje da je mali bezvredni politički gubitnik.

Vodja je odredio strateške tacke odbrane neodbranjivog u čuvenoj floskuli nazvanoj “bitka za Šabac”!? Ali, kako Ameri nisu uspeli da odbrane Alamo, tako neće moći da sačuvaju i kvazi demokratiju u Šapcu, od koje gradjani žive punih 20 godina u nemaštini i bedi, gde im je jedini izlaz bio do sada put u beli svet!

Zato su sada reseni da konačno uzmu vlast u svoje ruke, da je povere onima koji će zaista raditi u njihovom interesu i za budućnost njihove dece…
Zbog toga ih neće zbuniti ovi petparacki trikovi beogradskog mega tajkuna i njegovih piona iz šešira seoskog šabačkog advokata… Živo ih zanima, kako će Zelenović da objasni svojim malobrojnim glasacima, da u jednu kutiju ubacuju glasačke listiće, a da onu drugu preskaču, kao da ne postoji?!

Djilasu je jedini izlaz iz ove političke strategije mržnje i nasilja, da pokuša da sacuva opozicioni Šabac… Ali, kako to ni njegovi spoljni prijatelji nisu uspeli pre 200 godina, tako neće ni on sada uspeti da vrati točak istorije unazad, da Sizifov kamen izgura na vrh planine vladara sveta!?

Na svu sreću, ostali članovi te Djilasove sabirne koalicije svega i svačega, prozreli su njegovu nameru i konačni cilj, da se resi konkurencije u svojim redovima, kako bi ostao samo duel “ jedan na jedan” protiv onoga, protiv koga zaista sada i ubuduce nema AMA bas nikakvu šansu za pobedu.

Mačvanski info / Embargo