E, Skote…Baš si Skot!? Čak je i „svoje čedo, Zelenovića gurnuo pod tepih zbog Boškića Ljotkića“…

Po ko zna koji put od kada je u Beogradu, američki ambasador Kajl Skot je na najgrublji način zgazio sve norme diplomatskog kodeksa i agremana koji je dobio od predsednika Srbije stupanjem  na dužnost!?!

To da je on zakleti protivnik nacionalnih interesa Srbije svi znaju, pa čak i ona deca u Osnovnoj školi u Apatinu, kojima je pre neki dan isti taj Skot – išao da „prodaje američku hegemonističku demagogiju“ koja je srpski narod debelo koštala u hiljadama ljudskih života i nesagledivim materijalnim posledicama terorističkog napada NATO osvajača!

Ono što je Kajl Skot pokušao „ da proturi“ mlađanim učenicima, ravno je diverziji neke aktivne terorističke grupe, protiv kojih se inače Ameri bore svim silama i na sve načine po celom svetu, predstavljajući sebe kao „humaniste i milosrdne andjele“, doduše sa rukama krvavim do lakata!?

Pokazivanje mape Srbije bez Kosova je nešto što niko ko uživa gostoprimstvo nezavisne države Srbije ne bi smeo da radi, pa ni „taj Kajl Skot“. Ali, čovek je naučio od svojih prethodnika ( Montgomerija i drugih…) da u Srbiji radi šta hoće i kako mu se ćefne. Pa, onda nije ni čudo što je mrtav ladan prekrojio srpsku teritoriju poput nekog bahatog osvajača ( Atile ili bilo kog rimskog imperatora) ponižavajući jednu nezavisnu zemlju sa legitimno izabranim rukovodstvom! To što je njegova zemlja priznala lažnu narko državu Kosovo je njihov problem i pre svega narko interes, ali dokle god uživa gostoprimstvo iste te male države Srbije – morao bi da se ponaša uljudno i diplomatski i da poštuje njen ustav!

Da su ovo neka druga vremena, tom nazovimo ga diplomati, bilo bi odmah uskraćeno gostoprimstvo, jer je ovim činom još jednom, samo potvrdio zbog čega je Srbija pre 20 godina bila žrtva terorističke akcije NATO Alijanse?!

Uprošćeno rečeno, šta bi Bela kuća uradila, da je naš ambasador u SAD otišao u neku njihovu školu i deci pokazivao mapu njihove države, ali bez Teksasa, za koji se zna čiji je nekada bio i na koji način je otet meskičkom narodu?! Ma, odmah bi naš diplomata bio proteran…

Da je spoljna politika SAD u stvari samo jedna bahata agresivna osvajačka i iznad svega podmukla višeglava aždaja – ima još mnogo dokaza.

Poslednji slučaj, opet iz agende obaveštajca na privremenom radu u odori diplomate zvanog Kajl Skot je slučaj šabačkog gradonačelnika, „ lažnog demokrate“ Nebojše Zelenovića: Svi su bili svedoci, kako je američki ambasador rado odlazio na noge šabačkim dosmanlijama… Prilikom tih poseta, gradonačelniku Zelenović, „njegovom mentoru i učitelju“ Dušanu Petroviću, obećavao je sve i svašta. Od lične zaštite od krivičnog progona, pa sve do potpune podrške za neku buduću kandidaturu na nivou cele Srbije. I poradovao se Zelenović „ kao malo dete“, da se sve „što leti i jede!?“, pa je brže bolje sam sebi lansirao tviter poruke „Zelenovića za predsednika Srbije“!? Toliko se bio uživeo u tu buduću obećanu funkciju, da je „siroma, kao kuče leteo za Đilasom, Jeremićem i Obradovićem, prilikom upada u policijsku stanicu u Guči, upada u Javni servis RTS, opkoljavanje rezidencije Vučića na Andrićevom vencu“… Čak je i nosio iščupane ograde, ne bi li ličnim primerom dokazao Skotu i ostalim „Skotvčićima“ da je zreo za obećanu funkciju!?

Ali, isprečio mu se, kao nepremostiva prepreka „Boškić Ljotkić“, koji je doslovce spreman bukvalno sve da uradi, i mnogo više od traženog – samo da bi zaslužio puno poverenje „satelit nalogodavaca“!? U takvoj situaciji, Zelenoviću je preostalo samo da pozeleni od tuge i razočarenja. Uhvatila ga depresija. Bliže se i lokalni izbori u mačvanskom okrugu, a njegov rejting skoro da i ne postoji! Na prste se broje njegove pristalice, dok koalicioni partneri već pokušavaju da naprave „nove dilove sa novim pobednicima“!? Čonjagić već uveliko kalkuliše…Kostadinović (DS) bi u njegovu fotelju, sa bilo kime, samo da do cilja dođe… Pajić se još trese zbog one nesrećne epizode sa posetom Peći, jer zna da je time „ugasio“ kod Mačvana…  U takvoj situaciji, Zelenović je konačno  shvatio, da je bio samo mali epizodista na velikoj sceni i ništa više! A, i Skota odavno nema u poseti Šapcu, iako ga je  je nedeljama željno iščekivao, kao promrzli sunce…

P.J.