Dr Pajić: „Zelenović u Beogradu traži slobodu medija, a sam ih u Šapcu guši“!?!

U Šapcu je u ponedeljak nastavljeno sa protestima protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića i aktuelne ovdašnje vlasti. Povereništvo šabačkog odbora SNS odlučilo je da pauzira sa protestima nakon tragedije kada je nedaleko od grada u teškoj saobraćajnoj nesreći život izgubilo četvoro mladih sugrađana.

Nezadovoljni politikom gradskih vlastodržaca koje predvodi Nebojša Zelenović iz “Zajedno za Srbiju”, Šapčani su se 60. put okupili ispred Gradske uprave kako bi gradonačelniku uputili zahtev da pod hitno podnese ostavku i raspiše prevremene lokalne izbore.

Prema rečima dr Aleksandra Pajića, poverenika GO SNS u Šapcu, poslednjih dana od strane “Saveza za Srbiju” čiji je Zelenović jedan od lidera, aktuelna je priča o medijskim slobodama. Pajić je prozvao lokalnu TV Šabac koja iako je privatna, iz gradske kase dobija značajan novac, a u ovoj televiziji tvrde kako ih iz šabački SNS ne zove na događaje koje organizuje ova partija.

– Vidite veliku aktivnost Nebojše Zelenovića u Beogradu i njegovo traženje nekih uslova koji su samo po njemu problematični, a u svom gradu u kom rukovodi već pet godina nije obezbedio te medijske slobode. Na TV Šabac su rekli da nisu pozvani na dolazak ministarke Zorane Mihajlović, da nisu pozvani na dolazak ministra Lončara, da nisu znali da će biti gradske sportske igre. Poštovana gospodo, kojim se vi onda novinarstvom bavite kada su za vas dolasci ministara u grad Šabac iznenađenje, kad vi ne smatrate za shodno da treba te događaje da ispratite? Šta je za vas događaj? Svaki dan smo ovde. Dođite da čujete koji su istinski problemi ovog grada. Nemojte naše sugrađane obmanjivati vašim lošim interpretacijama onoga što se dešava u gradu. Ovaj grad ne zaslužuje takvu medijsku kuću. Mediji su slobodni i treba prema svom nahođenju da rade, ali ne mogu da se prave da se neke stvari u gradu Šapcu ne dešavaju. Ne mogu da se prave da ne znaju da su nestala 72 stana iz vlasništva grada Šapca. Ne mogu da se prave da nema u 42 sela voda i kanalizacija. Ne mogu da se prave da je SNS gradski odbor u Šapcu koji ima više od 9.000 članova. Bitno je šta imamo da kažemo – poručio je dr Aleksandar Pajić.

Poverenik GO SNS i narodni poslanik iz Šapca dr Boban Birmančević naglasio je da je ono što SNS razlikuje od drugih to da kada se nešto obeća to se i uradi. Kako je istakao, za Šapčane je najbitnije što će u našem kraju biti urađen autoput, novi most preko reke Save, kao i brza saobraćajnica od Šapca do Loznice.

– Ono što znaju svi u Šapcu, ali i u Srbiji je da sve što kažu Dušan Petrović i Nebojša Zelenović to neće biti. Oni više ne mogu ni da slažu i to što pričaju sve su laži i sve je prodaja magle. U Šapcu i u Srbiji niko više od njih neće kupiti maglu. Dok mi gradimo puteve, Nebojša Zelenović i Dušan Petrović traže od svojih sugrađana na seoskom području da skupe dinar da bi im oni dali dva dinara za izgradnju puteva. Dokle ćete deliti građane Šapca na ove koji moraju da plate dodatni dinar, a sa druge strane u gradskim mesnim zajednicama asfaltirate već afsaltirane puteve. Da li je gradonačelnik tražio od ljudi u ulici Vojvode Mišića, u Karađorđevoj, u Masarikovoj i u bilo kojoj ulici da se da dinar da bi uradio asfalt? Nije tražio. Kako može od seoskih mesnih zajednica da traži dinar da bi radili put? Siguran sam da će građani Šapca znati za koga će glasati. Ko obezbeđuje investicije, ko obezbeđuje autoputeve, ko obezbeđuje zdravstvo dostojno 21. veka, ko obezbeđuje ljudima veće plate. Između ostalog, zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija se nalazi na mestu koje zaslužuje – rekao je dr Boban Birmančević.

Nakon skupa ispred Gradske uprave, demonstranti su prošetali do Međuopštinskog istorijskog arhiva gde je kabinet Nebojše Zelenovića.