Dr Birmančević: “ Zelenoviću, zar te nije sramota što si i sportski hram, halu „Zorku“ zakatančio!?

U 2019. godini, u 21. veku, mi pričamo o vodi, kanalizaciji i asfaltiranom putu u gradu koji sebe naziva evropskim. Gradonačelnik Nebojša Zelenović, da ima časti i dostojanstva, mora da podnese ostavku i da građanima Šapca dozvoli da biraju nekoga da povede ovaj grad kako zaslužuje 100.000 birača, rekao je narodni poslanik dr Boban Birmančević na 19. protestu protiv aktuelnog gradonačelnika.

Najnoviji u nizu katastrofalno loših poteza lokalne vlasti je gubitak sportske hale “Zorka” koja je od danas zvanično zakatančena. U ovoj sportskoj hali, koja je nekoliko godina unazad u vlasništvu AIK Banke, trenirali su i vrhunski sportisti i amateri, a odigravale su se i utakmice. Grad je plaćao mesečni zakup, ali su nedavno raskinuli ugovor. Sada su skoro svi sportisti ostali na ulici.

– Grad svetskog i evropskog prvaka RK “Metaloplastika”, dozvolio je da građani i sportisti nemaju gde da se okupljaju i organizuju utakmice. U ovom trenutku, ključ sportske hale “Zorka” je kod vlasnika, a sportisti su morali juče da iznesu svu opremu. Na današnji dan, Šabac je postao grad koji nema nijedan sportski objekat u svom vlasništvu gde bi sportisti mogli da odigravaju utakmice – rekao je dr Birmančević.

Narodni poslanik dr Birmančević pokazao je svojim sugrađanima mapu trase budućeg autoputa Ruma – Šabac koji će izgraditi Vlada Republike Srbije.

– Kada je pre nekoliko godina Aleksandar Vučić obećao da će biti urađen autoput Ruma – Šabac, svi su sumnjali. Ali ovaj autoput će biti urađen, a izgradnja počinje do kraja godine. Osim autoputa, biće izgrađen i novi most preko reke Save u Šapcu i biće izgrađena brza saobraćajnica od Šapca do Loznice. Ukupna investicija iznosi blizu pola milijarde evra – rekao je dr Birmančević.

Okupljenima se obratio i Milan Simić, poljoprivredni proizvođač iz pocerskog sela Krivaja. Kako je istakao, razlog zašto je rešio da se javno obrati na skupu je taj što je želeo da ukaže na to kako je njegovo selo ojađeno od, kako je rekao, “žute mašinerije” na čelu sa Nebojšom Zelenovićem.

– Zelenoviću, treba da te bude sramota. Duguješ mesnoj zajednici Krivaja 4 miliona dinara. Na referendumu su meštani Krivaje izglasali da se uradi ulično svetlo i obnova zgrade Mesne zajednice. Obavestili ste predsednika Mesne zajednice da se neće izvoditi nikakvi radovi u Krivaji. Zelenović i bivši predsednik mesne zajednice Krivaja, zvani Guta, dali su pola miliona dinara, opet njihovom čoveku Sreji Radovanoviću za osnivanje fudbalskog kluba u Krivaji, a od tih para nismo dobili ni naziv kluba. “Zelenko”, očekuj jedno iznenađenje! Doći ćemo jedno jutro mi iz 42 mesne zajednice na doručak, ručak, biće valjda i večera, pa sve u krug dok nam ne vratiš pare što duguješ – rekao je Milan Simić.

On se u svom obraćanju zahvalio šabačkom povereništvu SNS, kao i ministarki Zorani Mihajlović za sve što su uradili za Krivaju. Reč je o mostu u ovom selu, kao i putu Krivaja – Tekeriš dužine 5 kilometara. U planu su radovi na putu zvanom “Rosulja” dužine 3 kilometra. Kako je Simić naglasio, taj put je još 2012. godine počela da radi “žuta mašinerija”, ali da ga nikada nisu završili zato što su u Krivaji izgubili izbore.