Donacije i paketići za „Humano srce Šapca“

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, nakon humanitarne akcije u Prihvatilištu za decu Beograd, sprovelo je takvu akciju i u Svratištu za decu Fondacije „Humano srce Šapca“.

U saradnji sa Unitas fondom, i uz podršku kompanija Roaming Electronics, MTS Srbija i Nestle, obezbeđeni su novogodišnji paketići za decu, televizor, tablet, video igre, konzola, zvučnici i slušalice, kao i besplatan internet.

Foto: pasarela.rs

Prilikom uručenja poklona, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, čestitala je deci na uspesima koje postižu u školi uprkos teškoj materijalnoj situaciji u kojoj se nalaze, i uz novogodišnje želje poručila im da iskoriste prednosti novih tehnologija za učenje i informisanje.

„Razvijanje digitalnih veština i programiranje koje sada učite i u školi, mogu vam otvoriti put ka najplaćenijim poslovima u budućnosti“, podsetila je Tatjana Matić.

Uvodne reči imali su i predstavnica Fondacije „Humano srce“, Ana Perović, direktor Unitas Fonda u Srbiji, Branko Kovačević i predstavnik kompanije Roaming Electronics, Boki Timotijević.

Predstavnici Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu pri ministarstvu i Unitas fonda, održali su ovom prilikom radionicu za decu o bezbednom ponašanju onlajn.

Macvanski.info