Dok Šapčani protestvuju, Zelenović ne izviruje iz „mišije rupe“!?

Više od sto dana nezadovoljni građani Šapca predvođeni SNS-om , protestvuju protiv aktuelne vlasti, a gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović krije se od sopstvenih sugrađana!  Ne odgovara na brojna pitanja koja mu se postavljaju, niti mu pada na pamet da podnese ostavku, koju traže okupljeni građani. 

  • Mi nismo iscrpljeni, niti ćemo odustati od svojih zahteva za smenom vlasti u našem gradu – rekao je Slobodan Popović, direktor šabačke bolnice i nastavio u istom stilu: –  Ove naše proteste krunisaćemo pobedom na izborima na proleće. Oni nikada nisu bili slabiji, a mi nikada jači , jer su sami sebe degradirali. Oni ruše znakove, upadaju u televiziju i zbog toga im rejting nikada nije bio slabiji. Naši građani znaju da ćemo uraditi sve za njih, jer smo ljudi od karaktera. U nedelju nas čekaju izbori za Savet mesne zajednice u Nakučanima. Oni čak ne mogu da sastave listu koju bi građani podržali, jer nemaju kadrove, a ne izlaze iz ovog sela. Pokušavaju da opstruišu autoput Ruma – Šabac i brzu saobraćajnicu od Šapca do Loznice . 

Popović je brojnim sugrađanima  dodao i to, da znaju građani da će,kada se izgradi autoput, do Beograda stizati za 45 minuta, a do Novog Sada za samo 35 minuta. Autoput dovešće nove investitore, otvoriti nova radna mesta i podići standard svakog od njih. 

  • Oni kažu da mi nemamo navodno sposobne ljude. A mi im poručujemo da nećemo mućiti ljude, stavljati im kese na glavu niti uzimati koverte. Sredićemo sportsku halu, stadion, napraviti parking, toplanu na bio-masu, izgraditi otvoreni bazen, spasiti od propasti prezadužena javna preduzeća. Uradićemo sve ono što oni godinama obećavaju i lažu .Rekonstrukcija bolnice stoji zbog neodgovornog ponašanja gradske vlasti. Kancelarija za javna ulaganja čeka projekte  koje nisu u stanju da ponude – kaže Slobodan Popović, direktor šabačke bolnice. 

Narodni poslanik  dr Boban Birmančević, rekao je da je odavno prošlo vreme kada su Dušan Petrović, Nebojša Zelenović trebali da nestanu sa političke scene ovog grada. 

  • Došlo je vreme da im se zahvalimo i da ih nakon izbora svedemo na pravu meru koju zaslužuju, a to je nula koliko će dobiti poverenja. Nećemo zaboraviti ni Dušana Petrovića, ni Zelenovića, ali ni njegove koalicione partnere koje predvodi Sovranije Čonjagić i Žoja Vuletić. Kada je Dušan Petrović upropastio sve u Šapcu, otišao je u Beograd i upropastio je privredu, poljoprivredu, pravosudje. U svojoj nemoći Nebojša Zelenović napada novinare Kopernikusa, zato što nema odgovore  zašto Šabac ne ide napred, zašto asfaltiraju već asfaltirane ulice. Zelenović je „lopov koji je krao pare iz budžeta“!? Pobegao je iz zgrade Gradske uprave! To su političke kukavice koje su se sakrile u zgradi Arhiva i nagovaraju gradjane da ne izadju na izbore, Oni koji veruju u Srbiju, Aleksandra Vučića i SNS će izaći na izbore. Od kada je Aleksandar Vučić došao na vlast, Srbija ima domaćina koji misli o svakome i u Subotici, Beogradu, Novom Sadu, ali i o ljudima u Majuru, Cerovcu, Mrđenovcu – To je pravi čovek . A ova vlast je lopovska, jer krade iz budžeta.  Zelenoviću smeta istina da ga niko ne podržava. Njihova politika je mrzim Vučića. Oni u stvari nemaju politiku, nemaju stranku. Oni mrze Vučića, ali imaju problem sa narodom, jer ga narod voli! Mi čekamo nove izbore a oni će dobiti ono što su zaslužili—rekao je na protestu građana narodni poslanik dr Boban Birmančević. 

E.E.