Dodeljene subvencije opštine Mali Zvornik za zaposlenje 12 radnika

Do kraja tekuće godine četiri firme sa teritorije Malog Zvornika uz podršku opštine zaposliće 12 radnika. Ugovore sa poslodavcima o korišćenju subvencija za otvaranje novih radnih mesta u 2018. godini potpisao je juče zamenik predsednika opštine Miloš Radojčić.

On je rekao da su sredstva za zapošljavanje u iznosu od 200.000 dinara po novozaposlenom radniku odobrena 05. novembra, odlukom o dodeli subvencija za otvaranje novih radnih mesta u tekućoj godini, u okviru prvog ovogodišnjeg javnog poziva opštine za dodelu pomoći poslodavcima, te da sredstva predviđena za ovu namenu nisu u potpunosti utrošena.

Radojčić je naveo da je ranijih godina konkurs za dodelu subvencija preduzećima za otvaranje novih radnih mesta u Malom Zvorniku raspisivan nekoliko puta godišnje, a ove godine, usled smanjenog interesovanja poslodavaca, samo jednom i najavio da opština sledeće godine neće realizovati ovu meru, zbog očekivanog većeg zapošljavanja, koje treba da se dogodi otvranjem pogona za proizvodnju tekstila.

On je istakao da je za opštinu svako novootvoreno radno mesto važno, pa tako i radna mesta omogućena putem subvencija za zapošljavanje i dodao da su preduzeća dužna da najkasnije do 21. decembra sa radnicima sklope ugovore o radu.

„Firme koje su na ovogodišnjem konkursu ostvarile pravo na subvencije zaposliće ukupno 12 radnika. Jedno od tih preduzeća po ovom osnovu angažovaće 6 radnika, dok će preostale tri firme zaposliti po dvoje lica, što je veoma dobro za našu lokalnu zajednicu“, rekao je Radojčić.

Korisnici ovogodišnjih opštinskih subvencija za zapošljavanje u Malom Zvorniku su: Zanatsko trgovinska radnja Uzgoj šuma i prevoz robe „Vesna S.V.“ Mali Zvornik, koja će zaposliti ukupno šest radnika, dok će po dvoje lica angažovati preduzeće „Infofin“ doo Loznica, ogranak „Rojal Drina“ Mali Zvornik, Trgovinsko zanatsko ugostiteljska radnja „Ignjatović“ Brasina i Stolarska radnja „Žuti SG“ iz Donje Trešnice.

 

Ljiljana Ristanović