Do sada nezapamćeno TV rasturanje “ Dušanovog malog”, Nebojše Zelenovića- čoveka bez ideje, herca i “ onih stvari”…

Svako ko je imao priliku da 30.09 2019. godine na RTV posmatra tv duel između člana predsedništva SNS-a Vladimira Orlića i šabačkog gradonačelnika Nebojše Zelenovića sigurno nije mogao ostati ravnodušan na ono što se dešavalo pred očima javnosti!?

Jer, odavno u jednom političkom duelu nije zabeležena tolika dominacija jednog učesnika u odnosu na drugog. Opšti utisak je da je Vladimir Orlić, slikovito rečeno, demolirao Nebojšu Zelenovića. Šapčani, koji su imali priliku da vide ovaj duel, nisu mogli da prepoznaju svog smušenog i bez teksta, gradonačenika, koji inače i ne važi za nekog vajnog retoričara?! Ali da će baš u ovolikoj meri biti potučen nisu ni oni verovali.

Zato su se i našli u čudu.To nije onaj Nebojša na koga su se navikli, koji o njihovom trošku odgovara na unapred napisana pitanja TV Šabac koji potpisuje unapred napisana otvorena pisma predsedniku države i koji za skupštinskom govornicom grada Šapca osokoljen prisustvom svojih poltrona skupi hrabrost da podigne ton i bar nešto smisleno izgovori.

Oni koji su i bili već u dilemi zbog ponašanja Nebojše Zelenovića,  tokom dijaloga na FPN-u, sada su imali priliku da vide pred kamerama uživo kako to zaista izgleda,  kada  “ Dušanov mali” izađe iz Šapca pred bilo koji drugi medij, osim onih koje on plaća, naravno parama poreskih obveznika Grada Šapca! 

Mnogi su osetili i dozu sažaljenja prema gospodinu Zelenoviću, jer šta je Alisa u zemlji čuda u odnosu na njega u studiju RTV.

Detaljnom analizom emisije utvrđeno je da je Zelenović više vremena potrošio odmahujući rukama i glavom, bespomoćno šireći ruke i sa licem koje je bilo na ivici plača, nego što je išta smisleno rekao…

Zato je često posezao za šoljom ispred sebe,  jer biće da se i grlo sušilo od straha od istine, dok je Orlić iznosio argumente protiv kojih se ne mogu poreći niti demantovati!!!

Čak je i samoj voditeljki, kako je vreme odmicalo, bilo sve neprijatnije, jer kako da pomogne onome ko sebe vidi kao nekog budućeg predsednika Republike, a nije u stanju da se bar pokuša izboriti sa protivnikom u jednom običnom tv duelu.

Shvatio je Nebojša Zelenović da nije lako uživo zastupati lažne i pogrešne interese i sada je valjda svima jasno zašto se opredelio za taktiku saopštenja i otvorenih pisama. Papir trpi sve…Pa i Nebojšu Zelenovića.

Ali televizija je već nešto drugo. Za nju treba i hrabrosti i herca. I još “nečega “ što Nebojša Zelenović očigledno nema.