Đilas ZNA: Kako su ONI „radili sa BIA“… PRIZNAO: Miljuš SE „ogrejao na vatri spaljenih Vesićevih knjiga“?!

Nevešto i na krajnje besprizoran način Dragan Đilas pokušava da odbrani svoga „ ordonansa i batlera“, Branka Miljuša, glavnokomandujućeg DĐ oficira za „fizičke napade na knjige, brošure, granitne ploče, saobraćajne znake, zaštitne ograde“ – od nečega što se jednostavno ne može odbraniti!? Hoće Đilas da javno odbrani dojučerašnjeg neprijatelja, bivšeg  direktora „PREES“ novina, iza čijeg rukovođenja su ostali restlovi „ nezakonitih radnji“ koji se razvlače nečijom namerom, eto,  do današnjih dana…

I sve mu je Đilas oprostio, „ što ga je maltretirao, proganjao i na kraju najurio iz PREESA“, jer mu je danas taj nikada neprepoznati novinar, a sada vrlo agilna perjanica nihilističkog pokreta više nego bitan. Ma, on mu je desna ruka za sve ono što „ razulareni i raspojasani i povremeno nekontrolisani Bastać uprska ili odradi da ga svi vide i čuju“…

Zato je dobio visoko mesto Miljuš u Đilasovoj „ Fireriji“. Skoro da može mirne duše da stavi traku preko ruke,  neku veliku šapku na glavu i krene u juriš po beogradskim ulicama protiv svih onih koji ne misle kao njegov  idejni vođa… A, ima ih više od 90 odsto!!!

Kako to Đilas danas u „Danasu“ brani Miljuša? Potpuno bezvezno, Nepovezano. Laički. Skoro uličarski. Ali sa pokušajem da opet priču okrene na naglavačke!? I optuži srpsku tajnu službu da je nešto petljala, snimala, organizovala…

A, šta su u stvari u ovom slučaju ( radi se o paljenju Vesićeve knjige ispred „Progresa“ u noći njene promocije) nepobitne činjenice: Da niko nije javno identifikovao niti registrovao prirustvo tajne službe ( BIA) na licu mesta!

Da Đilas niti iko od njegovih „kerbera“ nije ni posle ovoliko proteklog vremena, mogao da identifikuje nekog „umetnutog provokatora piromana“!

Da niko od onih koji je bio na promociji ničim nije izazvao namerno postavljenu grupu za izazivanje haosa i težih incidenata – da bi krenuli u javno snimanje  spaljivanja knjige!

Ali, zato su neoborive sledeće činjenice:

Da je Branko Miljuš, uz Borka Stefanovića bio jedan od kolovođa okupljanja grupice od pedesetak uglavnom mladih sa vrlo provokativnim i uvredljivim transparentima skoro zalepljenih na stakleni zid galerije Progresa u Knez Mihajlovoj!

Da je, i po priznanju Dragana Đilasa, njegov „ ordonans“ Branko Miljuš sve vreme bio u blizini onoga što se desilo: samog čina spaljivanja Vesićeve knjige!

Da li je poslednjih meseci vrlo agresivni i rušilački agilni Miljuš video šta se sprema, odnosno da „neko“ donosi knjigu i sprema njeno spaljivanje? JESTE.

Da li je mogao, odnosno imao vremena da spreči njeno spaljivanje? JESTE.

Da li je neko, ko je, po Đilasovim rečima rekao „ Odmah to da ugasite! Odmah!“, mogao da spreči spaljivanje? MOGAO JE.

Da li neko ko se na ovaj način obraća nekome u  svojoj neposrednoj blizini, zna ko to sprema fašistički čin spaljivanja knjiga? ZNA.

Da li ih možda i lično poznaje? Verovatno DA.

Sve ostalo je nebitno, jeftino strančarenje i izmišljeno politikanstvo.

E.E./Foto: mc.rs