Đilas prevazišao samoga sebe! Momke iz Kraljeva, agitatore licemernog filma “Albanke su naše sestre”- gurnuo u prvi red na parastosu Oliveru Ivanoviću?!

Da je kojim slučajem Oliver Ivanović mogao da vidi ko mu je sve palio sveću ispred Hrama Svetog Save na Vračaru, na godišnjicu zverskog ubistva – shvatio bi, da Srbija osim časnih i poštenih ljudi, patriota ima i “neljude, nesoje”, lakoverne, očas podmitljive kojima je do morala i časti koliko do lanjskoga snega… Neko kome bi pozavideli i starogrčki bogovi mraka i tame…

Upravo tako su tog 16.januara ove godine izgledali oni, iz “Lokalnog fronta” pristigli iz Kraljeva, posle usiljenog “Ibarskog marša”, na godišnjici od ubistva Olivera Ivanovića. Sveće koje su držali u rukama, dok su ronili krokodilske suze za Oliverom, više se govorile o njima i njihovom “tajnom finansijeru” ovog pešačkog poduhvata, Draganu Đilasu (“Đitleru”), nego o samoj žrtvi zločina. Jer, onoga koga nisu za života poštovali ( a verovatno ni poznavali!?) sada mrtvog tobože oplakuju, jer, “to im je zadatak”, od srpskog šefa svih subotnjih protesta, maga velike prevare, koga su ne tako davno svi u Srbiji upoznali kao “Velikog brata velikih medijskih pljački”, ali, za koja istina nikada nije odgovarao… Koliko znamo, čak nije pokrenut nijedan krivični postupak radi zaštite javnih dobara i narodnih interesa!? Tako je Đilas častio ove momke iz kraljevačkog “Lokalnog fronta” ulogom ikebana, na, po satelitski utvrđenom scenariju ( i odobrenom u štabnom delu uređivačke sobe Si-En-Ena!?) perfomansu najjeftinije zloupotrebe Ivanovićeve smrti.

Taj “moćni bogati brat” svih onih koji su spremni da javno iskažu direktno iz hipofize veliku dozu mržnje prema Aleksandru Vučiću i njegovoj državotvornoj politici, odmah je tvitovao i prisvojio ove “momke iz Kraljeva” ( kako im se šatrovački obratio) i odmah ih stavio na čelo protestne kolone. Upućeniji tvrde, da to uopšte nije bilo teško, jer su oni krst “nečastivog” sami sebi stavili na pleća ne tako davno, u događaju koji itekako ima veze sa ovim javno iskazanim licemerjem ispred svetosavskog Hrama 16.januara ove godine.


Naime, ĐIlas je namerno zaboravio da kaže Srbiji poniznu istinu o tim momcima iz Kraljeva, o tome, kako su pre godinu i po dana pokušali da Srbiji prodaju evropejsko licemerje i sav njihov cinizam kroz projekciju dokumentarnog filma “Albanke su naše sestre”, čiji su autori svi oni koji imaju samo jedan zajednički imenitelj, a to je izrazito antisrpstvo! Počev od tobožnjih “nezavisnih novinara” umotanih u plašt lažnog morala “građanskog društva”, do posebnih specijalista svih prava za sve osim za Srbe i Srbiju, do proverenih i odavno prokazanih autonomaša kojima su Zagreb, Beč i Brisel mnogo bliži od Beograda, do “žena u crnom”, koje kao teledirigovani tomahavk, svaku priliku koriste da javno oblate i zapljunu rođenu zemlju…


E, baš ti momci iz Kraljeva su želeli da svojim sugrađanima objasne i ubede ih, kako treba širiti ljubav sa našim “sestrama Albankama”, iz čega logično prističe zaključak, znači i sa “braćom Albancima”, iz čega opet proizilazi zaključak, i sa onima koji su istog ovog nesretnog Olivera Ivanovića razvlačili po smrdljivim ćelijama kao ratnog zločinca!?! I kad ga nisu ubili u zatvoru, uradili su to na “privremenoj” slobodi, želeći da njegovu glavu ubace u srpsku torbu!?


Čovek koji se na najvulgarniji način obraća studentima, ( a zna da kao političar jednosatvno ne sme da odgovori na verbalne provokacije) – dokazuje da su mu bahatost i bezobrazluk najjači aduti. To je uostalom mnogo puta pokazivao na javnoj sceni kad je nasrtao na svoje neistomišljenike…I takav jedan političar gubitnik, bliži opis – “tajkun”, poput njegovog “bivšeg poslovnog partnera” tajkuna Miškovića, odlučio je da Srbiju i sve koji su lično poznavali Olivera Ivanovića dodatno ponizi!?
Za one koji nisu pratili, “slavne medijske akcije momaka iz Kraljeva”, podsećamo, da je film “Albanke su naše sestre”prikazan u junu 2017.godine na festivalu “Mirdita, dobar dan” u Beogradu, ali su projekcije u Nišu i Kraljevu otkazane, jer su to sprečile razne desničarske organizacije među kojima je bio i sadašnji interesni partner Dragana Đilasa, stranka “Dveri”!?
Borba za fotelju, spojila je nespojivo, “mačku i miša, onog lošeg i onog koji je zao”, jer cilj im je zajednički: mržnja prema Vučiću i osvajanje vlasti. Ništa drugo nije bitno. Za taj cilj, gazi se sve, moral, patriotizam, desničarske ideje… Preko svega se može preći, pa i preko parastosa Ivanoviću!? Kažu da borba za fotelju, za vlast – nema cenu? Ako ima cenu, onda su tu Đilasove pare?! Uostalom, ako se kojim slučajem dočepaju vlasti, sve će to opet narod pozlatiti ( platiti)…

E.E. / embargo.rs