“Deža vi”! U Šapcu, Dušan Petrović je opet morao na čelo kolone „šačice“ nezadovoljnih, jer ga Zelenović „drži u šaci“!?

Ako neko računa na to da su Šapčani zaboravni i da ništa ne pamte, grdno se vara. Jer , svi dobro znaju Dušana Petrovića, koji već 20 godina kroji politiku u ovom gradu. Kakav je to gradonačelnik bio ,ostaće u uspomeni svih onih ljudi koji su ostali bez posla nakon pljačkaške privatizacije i gašenja preduzeća i firmi . Iza te dosovske vlasti ostala je privredna pustoš koju su na svojoj koži osetili radnici ’’Zorke“, i svih drugih preduzeća koja su pogašena .

Da li to Dušan Petrović ozbiljno misli da bi mu Šapčani ponovo dali glas na nekim novim izborima? Naravno da ne bi i to Dušan Petrović dobro zna. Zna da i za njegovog Zelenovića, uhvaćenog u muljanju para iz budžeta, nema spasa, ali u ime nekih drugih, izgleda neraščišćenih računa i muvačina, „šabački Don“ je opet morao na „džadu“!? Uostalom, mora da ispuni i obećano za pojedine medije, u kojima se „Zekaj od Peći „ pojavljivao na račun Dona zvanog Du-Pe“!? I sada je na sceni „Deža vi“! Već viđeno. Kao nekada. Ne bi ovaj vrsni seoski advokat baš opet u javnost, baš je „crnjanin“ da ne može biti gori… Ali mora zbog njegovog „Zelenka“, koji je pred Višim sudom proglašen krivim! Dušan dobro zna, da niko nikada više ne bi glasao za njega, sem onih koji se plaše da će ostati bez funkcija koje trenutno imaju. Zato i viču u glas da neće izbore, a najsmešniji je Zelenović , kada optužuje naprednjake u Šapcu da hoće da osvoje vlast bez izbora.


Podvojeni Zelenović, na konferenciji za štampu, nakon što je obelodanjeno da ga je Viši sud konačno proglasio krivim, kaže da SNS u Šapcu hoće vlast bez izbora. Ali kada je država Srbija u pitanju, on okreće ploču i sa drugovima mu iz Saveza za Srbiju, hoće vlast bez izbora. I baš on se našao važnim i kadrim da priča o medijima, politici, pritiscima na lokalne vlasti u Strazburu, pa će to da ponovi, kao što najavljuje i u Beogradu.Ne brani on demokratiju, ni gradjane , ni medije , nikoga osim sebe i grupe koja je trenutno na vlasti u ovom gradu. To dobro znaju gradjani ovog grada, čiju inteligenciju svakodnevno vredja svojim izjavama.


Kada Zelenović priča o zarobljenim medijima, ceo Šabac mu se smeje, gledajući TV Šabac, čitajući lokalne novine.Pošto nisu zadovoljni brojem onih koji su izašli da ih slede, sve su agresivniji u optužbama predsednika države i republičke vlasti. Drsko poručuju da je Šabac Beogradu glava i da treba da se cela Srbija ugleda na njih. Izgleda da su u pravu. I u ostalim gardovima Srbije „šaka, kapa“ onih koji ih podržavaju….Srbija se ne može dva puta prevariti na isti način!


E.E. / EMBARGO.RS