Da li je za Petrovića i Zelenovića moguće da sakupe 2400 validnih potpisa građana?

Iako su još u roku od 72 sata, da posle odluke Skupštine grada o raspisivanju izbora, obrazuju Izbornu komisiju, nikome u Šapcu nije jasno šta se sad čeka? Zbog čega već nije formirana Komisija?

Razloga izgleda ima više i uglavnom svi postojeći zavise od volje i ličnih interesa čoveka iz senke, čoveka koga su prozvali “ šabačkim dahijom”…Naravno, u pitanju je lik i delo anonimnog advokata, nekadašnjeg dosovskog političara zaduženog “za biznis drp varijante”, a danas moćnog suflera šabačke pozorišne predstave o demokratiji – Dušana Petrovića!?! Nisu njegga za džabe svojevremeno prozvali u javnosti  “ mister 10 posto”!?

Po jednoj, možda i najrealnijoj priči koja ovih dana ide gradom pokraj Save, odjednom je nastao veliki problem u sakupljanju potpisa građana za predaju lista Grupa građana, iza kojih se upravo kriju politički apetiti Petrovića i njegopvog “čauša” Nebojše Zelenovića. Jer, potrebno je sakupiti 2.400 validnih potpisa građana overenih kod notara.

Foto: juznasrbija.info

Mada rok za formiranje Gradske izborne komisije još nije prekoračen, čudi što već nije ustoličena, baš zato što je Zelenović decidirano potvrdio izlazak na lokalne izbore!? Po drugoj priči, oklevaju, jer još uvek ne znaju na koga sve mogu da računaju u postizbornoj matematici po sistemu “ svi protiv jedne liste”, jer su u toku žestoki trgovački poslovi, dogovaranja i uslovljavanja dojučerašnjih političkih partnera i koalicionih saveznika.

Dušana Petrovića više ne gledaju kao svemogućeg, jer pojedinci razumeju da više ništa nije isto kao pre, da Petrović više ništa ne može da radi na svoju ruku, bez konsulatacije, a neretko i odobrenja Dragana Đilasa, sa kojim je “tako uspešno sarađivao  sarađuje na daljoj demontaži stranke iz koje su obojica potekli”…

Petrovićev junoša Dušan Kostadinović, više ne želi da bude više ničija senka, baš kao i Nemanja Pajić, pa je to sada opasan izvor mogućih problema pred skorašnje izjašnjavanje građana.

S druge strane, ni Sovranije Čonjagić više ne može kao 2016.godine da zamlaćuje malobrojne svoje glasače pričom o nekakvom postizbornom savezu sa naprednjacima. Ovi izbori će ogoliti sve namere skoro svih dojučerašnjih političkih amatera i početnika!?

Kod svih njih, nastala je velika panika kada su shvatili da više ne mogu pošteno ni da sakupe potpise za liste…Da su deca iz Benske bare,  za nekoliko dana, sakupila više potpisa od tobožnjih iskusnih političkih grupacija okupljenih u nekim fantomskim Grupama građana…

Dušan Petrović više ne može računati ni na pomoć SPS-a, jer će ova straanka na izbore sa novim ljudima na svojoj listi, koje ne može više niko olako preuzeti, kao onomad…

I na kraju, poslednja opcija mogućeg skorašnjeg predizbornog zamešateljstva iz kuhinje “moćnog šabačkog dahije” je varijanta, da se simulira overa potpisa kod notara, tako što će se antidatirati fiktivni potpisi i time bar u nečemu preteći  glavni takmac – koji će zasigurno biti ubedljivo najjača politička opcija na lokalu u Šapcu?

Ostaje samo nejasno, hoće li ta narodna snaga biti dovoljna sama sebi da formira novu vlast, čime bi Dušanu Petroviću izbila glavni adut u nekoj novoj akciji “ demokratskog otimanja odbornika za lepe oči”, kao što se već desilo 2016.

Mačvanski Info / Embargo / Foto: Rajko Ristić