Da li je ovo normalno? Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, „prosledio svom spin mediju“ da je usvojen budžet grada Šapca za narednu godinu, iako će Skupština o tome tek raspravljati u ponedeljak!?

Umesto da aktulena šabačka dosmanlijska vlast grad pokrenu i omoguće Šapčanima da rade i zarađuju tu gde žive, oni moraju da odlaze u sve većem broju na posao u susedne opštine. Za to vreme Dušan Petrović i njegova grupa vode borbu protiv “unutrašnjih neprijatelja”. A ko im je veći neprijatelj od onih koji svakodnevno ukazuju na “nedostatke”, kao što je “nedostatak” 72 stana koji se vode da su u vlasništvu grada ili “nedostatak” pet miliona evra iz gradske kase. Veruju da je njihova “slobodarska” vlast večna i da su “slobodni” da rade šta žele. Ovoga puta otišli su korak dalje i pre Skupštine grada usvojili budžet težak 4,1 milijardu dinara.

Skupština grada Šapca zakazana je za ponedeljak, a najvažnija tačka biće razmatranje predloga o budžetu grada za narednu godinu. To beogradske medije koje nevoljno „plaćaju građani Šapca“, ne sprečava da mimo rasprave i umesto odbornika glasaju i izglasavaju na stranicama ovih novina. “Slobodni” prestonički medij za svoju “slobodu” od “slobodarskog” Šapca inkasirao je celih dva miliona dinara! Zato, verovatno ima “slobodu” da zanemari 69 odbornika, koliko ih broji Skupština grada Šapca, i na sebe preuzme ulogu da jednu pomalo “dosadnu aktivnost”, a to je, da glasanje o veoma bitnoj stavci za Šapčane, okonča i pre nego što je i započeto!?

Grupa okupljena oko aktuelnog gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, ili bolje rečeno, oko Dušana Petrovića, gradonačelnika u senci, ima većinu u ovdašnjem parlamentu. Koliko god budžet grada Šapca za 2019. godinu imao manjkavosti i bio u pojedinim delovima problematičan, svaki odbornik ima pravo da ukaže na to.

U praksi se međutim dešava da jedino opozicioni SNS sve sporne stavke iznosi građanima, dok Zelenovićeva podrška u skupštinskim klupama meditira i čeka “mig” da digne ruku “za”. Pet dana ranije, ruku je umesto šabačke skupštinske većine digao “slobodni” urednik “slobodnog” medija plaćenog dva miliona dinara iz kase “slobodarskog” Šapca. Hrabro je sročio naslov “Usvojen budžet Grada Šapca težak 4,1 milijardu dinara”.

Na poslednjim izborima, u Šapcu je Srpska napredna stranka osvojila najviše glasova i ozbiljno protresla tron Dušana Petrovića. “Pitomci” ovog gradonačelnika u senci potom su se ujedinili i napravili koaliciju. Tako uostalom rade već punih 18 godina…

E.E. / embargo.rs