Članovi SzS se otrgli kontroli: Ništa od bojkota opozicije

Članovi Saveza za Srbiju jedan po jedan otkazuju poslušnost Draganu Đilasu, lideru ovog opozicionog bloka i predsedniku Stranke slobode i pravde, pa se uprkos planu o bojkotu za lokalne izbore uveliko spremaju čelnici Paraćina i Šapca Saša Paunović i Nebojša Zelenović, kao i Marko Bastać, aktuelni predsednik opštine Stari grad i potpredsednik SSP.

Svi oni će izaći na lokalne izbore, a sagovornici otkrivaju na koji način će formirati svoje liste.

Bastać planira da zavara trag, pa je zasad najizvesnije da će organizovati grupu građana koju će on kontrolisati. Zelenović će definitivno izaći pred šabačke glasače, i to sa Dušanom Kostadinovićem, predsednikom IO DS – kaže izvor. Dodaje da na izbore izlazi i Paunović.

Boban Birmančević, narodni poslanik SNS iz Šapca, kaže da iza Zelenovićeve odluke o izlasku iz SZS i odustajanju od bojkota zapravo stoji Dušan Petrović, narodni poslanik DS i bivši visoki funkcioner u stranci.

Svi oni su instalirani od Petrovića i oni sada bojkotuju bojkot izbora. Sva ta ekipa u Šapcu je pod kontrolom Petrovića i rade kako im on kaže, a to je da izađu na lokalne izbore – kaže Birmančević .

Odluku o izlasku na izbore doneo je i narodni poslanik Đorđe Vukadinović. Poručio je će pred birače izaći u okviru „građansko-političke“ grupacije, kao i da već sa nekim ljudima razgovara o izbornom nastupu.

Odluka o izlasku na lokalne izbore u Paraćinu i Šapcu zasmetala je lideru Dveri Bošku Obradoviću, koji je za Zelenovića, doskorašnjeg saveznika, tražio isključenje iz SZS. Ni Vuku Jeremiću, predsedniku NS, nije se svidela ideja o izostanku bojkota na lokalu.

Neprijatno je iznenađenje vest o mogućnosti da čelnici Šapca i Paraćina izađu na lokalne izbore. Za Narodnu stranku to je neprihvatljivo jer se izbori ne mogu bojkotovati dopola – rekao je Jeremić.

Mačvanski Info / Srbija Danas / Foto: Profimedia/ilustracija

Akcebet
- Restbet - Trendbet