Cilj opštinskog rukovodstva u Malom Zvorniku je da u naredne dve do tri godine obezbedi asfalt do svake kuće na području opštine

Na konferenciji za novinare Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Mali Zvornik, održanoj u petak, 25. oktobra, član odbora ove stranke i zamenik predsednika opštine Miloš Radojčić rekao je da je na području malozvorničke opštine ovih dana počelo jesenje uređenje i asfaltiranje lokalnih puteva i ulica.

Prema njegovim rečima, do kraja tekuće godine predviđena je izgradnja oko 3 km lokalnih puteva i platoa sa internom saobraćajnicom i parking prostorom u industrijskoj zoni u mesnoj zajednici Donje Naselje, površine 6.450 m2.

On je naveo da je uređenje lokalne putne mreže počelo radovima u mesnim zajednicama Donja Borina, Brasina i Radalj i da lepo vreme pogoduje navedenim aktivnostima, te da će uređenje puteva i ulica na teritoriji malozvorničke opštine narednih dana biti nastavljeno.

On je istakao da je radovima prethodila priprema terena za asfaltiranje, koja je obuhvatala geodetsko snimanje deonica predviđenih za uređenje.

Radojčić je dodao da je asfaltirane deonice tokom sedmice obišao zajedno sa predsednikom opštine Zoranom Jevtićem, odbornicima i članovima Opštinskog veća iz pomenutih mesnih zajednica, kako bi se uverili da se radovi odvijaju po planu.

On je naveo da lokalna samouprava kroz projekat javno – privatnog partnerstva namerava da asfaltira puteve do svake kuće na teritoriji opštine, te da je na taj način, u naredne dve do tri godine, predviđeno uređenje od 120 do 150 kilometara opštinskih puteva i ulica.

Na području opštine Mali Zvornik, aktuelna je i popravka lokalnih puteva, u selima Radalj, Donja Trešnica i Velika Reka, u ukupnoj dužnini od oko 40 kilometara. Radove finansira lokalna samouprava sredstvima iz opštinskog budžeta, na ime čega je odvojeno oko 5 miliona dinara.

Uređenje puteva u mesnoj zajednici Radalj opština vrši u zaseocima Rogulja, Alibegovac, Trišići, Mitrovići, Petrovići, Krsmanovići i Žarkovići, u dužini od oko 8 kilometara.

U Velikoj Reci radovi su u zaseocima Gornji Rebelj, Donji Rebelj, Voljevački put, Ivanovići, Simići, Marjanovići i Ropović, a ukupna dužina deonica je oko 12 kilometara.

Popravka puteva u Donjoj Tešnici odvija se u zaseocima Perići i Gajići, u dužini od oko 5 kilometara.

Radova će biti i u ostalim mesnim zajednicama na teritoriji opštine.

Jesenje uređenje nekategorisanih puteva u selima na području malozvorničke opštine obuhvata krčenje, proširivanje i nasipanje tucanim kamenom i predstavlja pripremu lokalne putne infrastrukture za dolazeće zimske uslove, rečeno je, između ostalog na današnjoj konferenciji za novinare OO SNS Mali Zvornik.

Ljiljana Ristanović