Bruka šabačkih dosmanlija: Zelenovićeve direktorke, Jelena Đokić i Danijela Lovrin jedine u Srbiji, ne isplaćuju solidarnu pomoć komunalnim radnicima!!!

Na 69. Protestu u Šapcu ponovo upućen zahtev da gradonačelnik Nebojša Zelenović podnese ostavku sa svih svojih 29 pomoćnika i postavljeno pitanje zašto je u celoj Srbiji isplaćena solidarna pomoć radnicima u javnim preduzećima koji rade na teškim poslovima i imaju mala primanja, jedino lokalna vlast nije isplatila novac zaposlenim u „Vodovodu“ i Komunalnom preduzeću.

I ovog 69-og po redu protesta u Šapcu lokalna vlast i gradonačelnik Zelenović nisu odgovorili ni na jedno postavljeno pitanje koje im je upućeno sa ovog i prethodnih protesta. Narodni poslanik u Skupštini Srbije, Boban Birmančević ponovio je da ovi protesti imaju samo jedan zahtev, a to je da gradonačelnik Nebojša Zelenović sa svojih 29 pomoćnika i članovi Gradskog veća podnesu ostavku.

-Da ima obraza i časti Nebojša Zelenović bi davno podneo ostavku. Jedan od razloga je i taj , na koji je ukazao ministar za Rad i socijalna pitanja, Zoran Đorćević, koji je pomenuo Šabac kao jedinu gradska upravu u Srbiji koja nije isplatila solidarnu pomoć zapolenima u lokalnim javnim preduzećima. To je uprava koja nije iskoristila zakonsku mogućnost za povećanja zarada u komunalnim delatnostima, gde ljudi rade težak posao. Dve godine direktorka „Starog grada““ Jelena Ćokić i direktorka „Vodovoda““,Danijela Lovrin nisu povećale zarade zapolenima. Samo oni ne misle o svojim zaposlenim . Zelenović priča o poštenju, a proglašen je krivim jer je oštetio budžet grada Šapca za 5 miliona evra, kupovao je glasove na poslednjim loklnim izborima. U 42 mesne zajednice u gradu, nema ni jedan metar vodovodne i kanalizacione mreže. Zelenović i Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada, bili su na Kosovu u Peći i sedeli pod zastavom nepriznate države Kosovo,a kažu da podržavaju Srbiju. Znaju građani ko podržava Srbiju, da su to SNS i Predsednik Srbije Aleksandar Vučić , jer Kosovo je i zauvek će ostati srce Srbije. Interese Srbije ne brane Dragan Đilas, Vuk Jeremić ,Dušan Petrović i mali od palube, Nebojša Zelenović.Nebojša Zelenović nema podršku u mesnim zajednicama, u gradu , nema stranku, nema politiku.Pomenuti podržavaju neprijatelje Srbije , Zna narod ko je izdao Srbiju, da su to Boško Obradović, Ćilas, Dušan Petrović-rekao je na protestu u Šapcu Boban Birmančević.

Raadenko Gojković iz Ujedinjene seljačke stranke podsetio je Zelenovića da je još njegov prethodnik Miloš Milošević obećao izgradnju centra za otkup voća.

-Prevarili su narod, prevarili su seljake, jer centar nisu izgradili. Umesto da seljaci prodaju prerađeno voće oni ga predaju u sirovom stanju, daleko jevtinije. Prodali su selljacima sadnice trešanja lošeg kvaliteta, koje su se posušile, a neke i ne rađaju. Prodali su najveću i poznatiu fabriku za preradu voća „Šapčanku“. U selima se ne rade putevi. Duguju seljacima pare od poreza koje su prikupili u selima, a od tog novca grade ulice u Šapcu- kazao je Radenko Gojković na protestnom skupu u Šapcu.