Bruka i sramota šabačkog pravosuđa: Za kupovinu glasova, Zelenovićev čovek kažnjen sa 80.000 dinara, a za javno izgovorenu reč, šef odbornika naprednjaka 300.000 dinara!?!

Šapčani ne žele više da vide Nebojšu Zelenovića na čelu ovog grada. I zato je nas svaki dan sve više za razliku od njih, koji nisu u stanju jednom nedeljno da se okupe. Građani Šapca ne žele one koji ih lažu, obmanjuju i one koji su spremni da kupuju glasove i da kupuju odbornike. Za kupovinu glasova sud u Šapcu čoveka Nebojše Zelenovića osudio je sa 80.000 dinara, a za javno izgovorenu reč na sednici Skupštine grada Šapca, šef odborničke grupe SNS, osuđen je sa 300.000 dinara. To samo govori kakvo pravosuđe je Dušan Petrović ostavio u našem gradu – rekao je Dejan Jovanović, odbornik SNS-a u šabačkoj skupštini na 27. protestu protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića.

On je okupljene sugrađane podsetio na, kako je ocenio, najveću predizbornu prevaru u modernoj istoriji Srbije, a to je dolazak italijanske čeličane “Danijeli”.

– Mesecima su nas maltretirali kako će ta čeličana da dođe u Šabac, kako će da promeni privrednu strukturu ovog grada, kako će Šapčani da budu ispred i Beograda i Novog Sada, kako će na hiljade naših sugrađana da se zaposle u toj čeličani. A hteli su da postave čeličanu u prehrambenoj zoni pored “Mlekare”. Danas kada je predsednik Aleksandar Vučić preuzeo odgovornost za ovu državu, koliko investitora dolazi ne samo u Šabac, nego u svim delovima Srbije? Stotine novih fabrika, hiljade novih radnih mesta, a za njihovo vreme stvarali su doline gladi i otpustili su stotine hiljada ljudi. To je razlika između nas i njih – istakao je Dejan Jovanović.

Vest koja je kao bomba odjeknula pre izvesnog vremena, da se Nebojša Zelenović sprema za kandidaturu za predsednika države, Dejan Jovanović je ocenio kao komičnu. On je Zelenovića uporedio sa predsedničkim kandidatom 90-ih godina Šećeroskim.

– Da je to tako pokazuje i nastojanje Dušana Petrovića da Zelenovića postavi za predsednika monstruzne nove Demokratske stranke sačinjene od otpadaka iste te Demokratske stranke. Oni su jedni druge isterivali, vređali, svašta su govorili jedni o drugima, a danas ponovo pokušavaju da formiraju DS i da Nebojša Zelenović preuzme funkciju predsednika jedne takve stranke. To samo govori o kakvoj se politici radi, ne samo u ovom gradu, nego i u državi. Gospodin Zelenović sa mesta predsednika te DS će ići da se kandiduje za predsednika države. Pa gospodin Zelenović nije u stanju da pobedi u svojoj mesnoj zajednici. U MZ “Žika Popović” Zelenović je osvojio jednu veliku nulu. Ista situacija je i sa njegovim mentorom Dušanom Petrovićem. I on je u svojoj MZ “Donji šor” izgubio sa 15:0 – rekao je Jovanović.

Mladen Čolić, poverenik MO “Jevremova” GO SNS Šabac istakao je da je svakoga dana Šabac u sve većem problemu. Kako je rekao, svojim neradom i sa svojim prijateljima koji su samo politički otpad, Nebojša Zelenović sramoti naš grad i radi protiv interesa Republike Srbije i grada Šapca. On je naglasio i da građani Šapca nemaju više strpljenja za bahatost i neodgovornost aktuelne lokalne vlasti.

– Ne možete bežati od realnih problema u našem gradu i obaveza prema građanima koje su u nadležnosti lokalnih institucija. Da li je realno da kada građani traže bilo šta od nadležnih, samo usmenim odgovorom im kažu da nisu nadležni? Čist primer je na adresi Pocerska 16 u Jevremovcu gde je začepljenje kanala. Po članu 72. Zakona o saobraćaju, taj kanal je u nadležnosti lokalne samouprave jer je u naseljenom mestu. Bićemo primorani da počnemo da podnosimo krivične prijave protiv lokalne samouprave zbog svojih nedela. Ako se gospodine Zelenoviću hvališ da si uradio 100 kilometara kanala, dođi da u Pocerskoj ulici uradiš još 50 metara, zbog čega je poplavljeno pet kuća i dvorišta – rekao je Mladen Čolić.

On je sa skupa javno postavio pitanje aktuelnom gradonačelniku Šapca da li je istina da vozilo koje se koristi za prevoz dece ometene u razvoju, nije popravljeno i registrovano. Jer, kako je istakao, ako je to istina, onda treba da zbog toga bude sramota sve u gradskoj vlasti koji su odgovorni za to.