Broj inficiranih korona virusom u opštini Mali Zvornik ponovo u porastu

U opštini Mali Zvornik ponovo je u porastu broj zaraženih virusom korona.

Prema podacima Doma zdravlja, u poslednja 24 sata, od 11 testiranih, 8 lica bilo je pozitivno.

Iz ove ustanove apelovali su na sugrađane da situaciju shvate ozbiljno i nastave da se pridržavaju propisanih protivepidemijskih mera.

U izveštaju Doma zdravlja navedeno je da je od 22.02. do 28.02.2021. godine u Kovid ambulanti ove ustanove pregledano 60 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama.

Od ukupnog broja testiranih, pozitivno je 6 pacijenata, a broj aktivno obolelih na teritoriji opštine je 8.

Dom zdravlja navodi da se 41 pacijent javio prvi put, sa simptomima koji mogu ukazivati na Kovid infekciju, dok su ostali pregledi bili kontrolni.

U navedenom periodu smanjen je broj pregleda i epidemiološka situacija je bila dosta povoljnija.

Urađeno je 35 antigenskih testova i 3 PCR testa.

Prema rečima dr Siniša Burić, koordinatora u procesu vakcinacije stanovništva, imunizacija na području malozvorničke opštine odvija se prema protokolu.

Od početka vakcinacije, 20. januara tekuće godine, na punktu za imunizaciju koji je formiran u fiskulturnoj sali Srednje škole do 28.02.2021. godine vakcinisano je 2215 građana.

Od toga je revakcinisano 725 pacijenata.

Juče, 01. marta, vakcinisan je 41 pacijent.

U izveštaju Doma zdravlja navedeno je da Kovid ambulanta radi od 07 do 15 časova.

U ambulanti rade 1 doktor i 1 medicinska sestra.

Sve potrebne laboratorijske analize odvijaju se u prostorijama Kovid ambulante, kao i RTG snimanje pluća, koja je jedna od dijagnostičkih metoda.

Ovde rade i testiranje antigenskim testovima, PCR testovima i brzim serološkim testovima, čime se utvrđuje prisustvo antitela.

Procenu za testiranje i vrstu testa određuje lekar u Kovid ambulanti, a na osnovu anamneze, pregleda i urađene dijagnostike.

Proces rada odvija se po utvrđenim protokolima za lečenje Kovid pacijenata, a po potrebi pacijenti bivaju upućeni u trijažni centar pri Opštoj bolnici u Loznici, radi dalje dijagnostike i lečenja.

Mačvanski Info / Ljiljana Ristanović / Foto: EPA

Akcebet
- Restbet - Trendbet