Bogatiću i ove godine plaketa Šampion solidarnosti

Tradicionalni novogodišnji prijem posvećen dobrovoljnim davaocima krvi priređen je u Starom dvoru u Beogradu, na kom su predstavnici Instituta za transfuziju krvi Srbije uručili priznanja najuspešnijim gradovima, opštinama, organizacijama i pojedincima u 2019. godini. Četvrtu godinu za redom plaketa Šampion soldarnosti pripala je opštini Bogatić, a bronzana plaketa za uspešno učešće i najveći broj davalaca u letnjoj kampanji uručena je Draženu Paviću, sekretaru Crvenog krsta Bogatić.

„Velika je čast i zadovoljstvo primiti priznanje ispred mačvanskih dobrovoljnih davalaca. Zahvalnost što se od 2016. godine svake godine Bogatić pominje po humanosti dugujemo pre svega njima i nadam se da ćemo i ubuduće zaslužiti da se nađemo na jednom ovakvom događaju“, rekao je Dažen Pavić.

Ovom prilikom uručene su zlatne, srebrne i bronzane plakete za letnju i zimsku kampanju tekuće godine, a za najhumaniju opštinu već petu godinu zaredom proglašena je opština Lazarevac, dok je više od decenije najhumaniji grad Požarevac. Specijalno priznanje za najuspešniju akciju u istoriji institucija dodeljeno je Sportskom društvu „Crvena zvezda”.

Poruka koja se  već dve decenije šalje sa ovog događaja jeste širenje humanosti i nesebične pomoći. Nikada niko nije slavio one koji nešto dobijaju, slava je priznjanje samo za one koji daju i zato danas slavimo život, poručuju sa ovog skupa.

Macvanski.info / Macvainfo.rs