BIRMANČEVIĆ: ZELENOVIĆ DA PRIZNA KOLIKO JE KOŠTAO ODBORNIK U ŠAPCU

Tekst takozvanog „konačnog sporazuma“ koji su stranke okupljene oko SSP i DS poslale predstavnicima Evropskog parlamenta, liči na spisak izbornih mahinacija bivše šabačke vlasti, na čelu sa šefom Zajedno za Srbiju Nebojšom Zelenovićem.

Na spisku potpisnika, pored Zelenovića, nalazi se ime jednog od njegovih glavnih mentora Dragana Đilasa, te Zorana Lutovca, Janka Veselinovića i drugih, a većina ovih ljudi su očigledno veoma upućeni u to kako se krše izborni propisi i prekraja volja građana.

Pozivaju se na, kako kažu, „duboku političku krizu“, a kada bi bio istinit i mali deo od izmišljotina od kojih se navodno brane, Srbija bi već uveliko bila u vanrednom stanju. Na njihovu žalost, Srbija nije poljuljana i neće ni biti jer to neće dozvoliti njeni građani sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Odgovorno tvrdim da Zelenoviću i njegovoj kliki ne mogu i ne smeju biti predati na upotrebu nikakvi nezavisni mediji ni televizija, jer bi ih oni za nekoliko meseci i finansijski i programski, potpuno upropastili. Tu medijsku nezavisnost najbolje smo videli na primeru RTV Šabac na kojoj, osim Zelenovića i njegovih pristalica, ni danas ne može niko da progovori.

U Dijalogu o izbornim uslovima pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta, Zelenović bi sada mogao da saopšti kako je u Šapcu, u sred izbornog procesa 2020. godine, menjao izborna pravila i zabranjivao članovima biračkih odbora iz Srpske napredne stranke da prilaze biračkim listićima. Kako je besomučnim zahtevima za ponavljanjem glasanja pokušavao da obesmisli izbore, kako je glasove malih koalicionih partnera plaćao po 100 evra…

Sada je prilika da Zelenović, u cilju zaštite integriteta izbornog procesa za koji se zalaže, javno kaže koliko su koštali šabački odbornici sa liste Srpske napredne stranke koje je pokupovao u periodu od 2012. godine. Mogao bi strancima da objasni kako se preko merdevina obezbeđuje kvorum, odnosno, kako se to kroz zadnji prozor ulazi na zasedanje lokalnog parlamenta… Sve ovo i još mnogo toga videli su Šapčani za vreme vladavine Zelenovića i njegovog mentora Dušana Petrovića.

Potcenjujući inteligenciju građana Srbije, Zelenovićeva ekipa zahteva da njihove dične programe emituje RTS i RTV u informativnim emisijama, što je nedopustivo jer građani nisu dužni da trpe njihova mahnitanja. Nastupi im u zadnje vreme liče na divljanja očajnika koji znaju da samo uz pomoć haosa mogu da se domognu vlasti, ali taj film neće gledati.

Žele i da zabrane izveštaje o radu državnih funkcionera, tvrdeći da mnogi od nas vode stranačku kampanju. Da li to znači da će Zelenović i njegova grupacija moći da pobede samo ako se svi mi iz Srpske napredne stranke sakrijemo da nas narod ne vidi.

Gospodo iz opozicije, naš predsednik Vučić i mi sa njim ne možemo se sakriti sve i da hoćemo! Jer narod nas traži i podržava i tako će ostati bez obzira na vaše, već odavno nepristojne pritužbe i klevete po belom svetu.