BIRMANČEVIĆ: APSOLUTNA PODRŠKA PREDSEDNIKA SRBIJE NAŠIM SPORTISTIMA

Poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Šabac i narodni poslanik dr Boban Birmančević gostujući u emisiji “Aktuelno” Regionalne televizije “AS” istakao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi brigu o svojim građanima što je itekako pokazao u prethodnom periodu.

– Osnovna razlika između predsednika Aleksandra Vučića i svih onih koji su bili pre njega je upravo u tome što predsednik pita građane šta je ono što može da uradi za njih, šta je ono što će pomoći bilo kome u Srbiji. Bukvalno daje sve od sebe 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini. Velika, apsolutna podrška svih građana Srbije, našeg predsednika i što je najbitnije vetar u leđa za naše Orlove – istakao je dr Boban Birmančević osvrnuvši se na predsednikov ispraćaj fudbalske reprezentacije u Portugal naglasivši da se on brine kako o sportistima tako i o drugim potrebama građana Srbije – od najmanjeg puta, škole, vrtića do auto-puta, doma zdravlja, kliničkog centra.

Iza svakog rezultata stoje veliki radovi i pripreme. Takav je i slučaj sa šabačkim sportistima koji iz godine u godinu upisuju imena u istoriju srpskog sporta, a koji su dugi niz godina unazad bili uskraćeni za treninge u Sportskoj hali “Zorka”. Zahvaljujući novoj Gradskoj upravi grada Šapca Sportska hala “Zorka” uskoro će otvoriti svoja vrata.

– Vest koja je odjeknula u sportskoj javnosti sa posebnom pažnjom. Šabac je grad sporta, velikih sportista i rezultata, velike sportske istorije i ja se nadam i grad velike sportske budućnosti. Grad Šabac na prvoj sledećoj Skupštini, dok se prođu proceduralne stvari, podržaće dogovor koji je napravljen od strane gradonačelnika i Gradske uprave sa vlasnicima Sportske hale “Zorka”. Konačno biće stavljena tačka na to posle zaista jedne tužne i za grad Šabac neverovatne tragične priče vezane za trenutak kada su naši sportisti bukvalno izbačeni iz te sportske hale, kada je stavljen katanac, kada su utakmice odigravane u drugim gradovima. Ovo je prosto trenutak koji će obeležiti izmđu ostalog i završetak ove godine kada je Šabac u pitanju. Po prvi put u istoriji ovoga grada Sportska hala “Zorka” biće vlasništvo svih građana Šapca, odnosno svih sportista.

Ono što je, takođe bitno, to je da će istovremeno uz dogovor i isplaćivanje cene vezane za sam objekat on biti renoviran i priveden nameni na najbolji mogući način. Ono što je još značajnije je da se odlukom da se kupi Sportska hala “Zorka” stavila tačka na dugogodišnje seljenje i odlaske po drugim gradovima, održavanje utakmica u komšiluku. Prosto je neverovatno da nekadašnji svetski prvaci moraju da igraju rukomet u Sremskoj Mitrovici, Valjevu ili nekom drugom gradu. To neka služi na čast onima koji su ovaj grad vodili dvadeset godina i doveli ga dotle da je jednog dana došao neko i stavio katanac na Sportsku halu “Zorka”.

Katanac na Sportsku halu “Zorka” bio je katanac na politiku Nebojše Zelenovića, Dušana Petrovića, Miloša Miloševića i cele te ekipe koja jednostavno nije imala ni dovoljno snage ni dovoljno znanja ali ni dovoljno poštenja da ovaj grad vodi na pravi način – istakao je dr Boban Birmančević dodavši da u budžetu grada Šapca, koji je među deset budžeta u državi Srbiji, ima dovoljno sredstava ukoliko se ona troše isključivo u interesu građana, u skladu sa planovima i projektima koji se odobre od strane Skupštine.