BEZ PODRŠKE GRAĐANA U LOZNICI :Marinika sa ekipom došla u Loznicu, građani nezaintresovani

Iako je u pozivu za medije pisalo da će danas u Loznici da se obrate novinarima Dragan Đilas, Borko Stevanović i Marinika Tepić, došla je samo ona. Tema konferencije „Dan posle“.  Bez odgovora šta to zapravo znači, ipak Tepićka je svoje obraćanje započela rečima:
„Svi znamo da je danas goruća tema u Srbiji borba protiv potencijalo ektremnog zagađivača, a to je afera ili slučaj Rio Tinto, jer ima više kompanija koje žele da se nave eksploatacijom litijuma.  Želim javno da kažm da je naša Stranka slobode i pravde potpisala društveni sporazum i dogovor sa građanima, kojim se obavezala da nikada neće pristati na to da ovde bude sedište naprljavije tehnologije za obradu ove rude, i mi to garantujemo, ne samo svojim potpisom već i svojom političkom odgovornošću“.

Među prisutnima, više snimatelja i novinara, nego pristalica SSP-a, a zbog kašnjenja od pola sata, konferenicja je održana po kiši. Naravno, nije Marinika pokisla, jer je loaklni SSP- ovac štitio gospođu kišobfranom, a za televizijske ekipe nije bilo briga nikoga.

Ipak, Marinika kaže da 12 godina jela hleba baveći se novinarstvom, te je sve bivše kolega pozvala na objektivnost, pri čemu ni na jedno postavljano pitanje novinara, nije dala konkretan odgovor.

Kako se moglo shvatiti ih njenog izlaganja, problem je tehnologija kojom se eksploatiše lizijum, a koju Rio Tinto koristi. Kaže, nema rudnika dok se, u narednim godinam, ne pojavi neka nova tehnologija i dok Sarpska napredna stranka, na čelu sa Vučićem, ne bude smenjena sa vlasti.

Upitana da li izlaze na predstojeće izbore, kaže da će ovih dana imati dogovore sa svojim koalicionim partnerima, pa će vrlo brzo izaći u javnost sa informacijom, a na pitanje – čemu se nada na izborima, misleći na izborni rezultata, kratko je rekla: „Nadamo se da rudnik litijuma u Loznici nikada neće početi sa radom“.

Naravno, i bez odgovora zašto Đilas i Stevanović nisu došli i zašto, kada se za to znalo, nije rečeno medijama. Tek, drzak odgovor lokalnog funkcionera iz SSP: „Imao je neodložne poslove“.

/Nada Dželebdžić