Barbara kao tanka slamka spasa večitim političkim gubitnicima i njihovim mentorima – anglosaksonskim stvoriteljima pošasti – satanokratije!?

Amerika, više od stotinu godina unazad ( tačnije od 1895.godine I sukoba sa Špancima)  je razvijala i konačno, do savršenstva je  razvila medijski propagandni rat, kao majku svih svetskih revolucija  i prevrata o čemu je čuveni Viktor Igo javno govorio i pisao…

Moćno oružje te pošasti je u rukama CNN-a, ( i njihove ekspoziture širom sveta…)  kroz koju CIA, Pentagon i NATO koriste javnu reč za lomljenje javnog mnjenja običnog čoveka, za urušavanje sopstvenog identiteta i nacionalnog dostojanstva samo i isključivo zarad sopstvenih osvajačkih ciljeva koji su sažeti u odavno javno definisanu tezu modernih mislilaca 20.veka ( i sa Istoka i sa Zapada)  nazvanu kolonijalna demokratija! To je demokratija u kojoj o svemu odlučuju korporativna udruženja, preduzeća u kojima pojedinac I narod u celini, ništa ne odlučuje, jer im se serviraju interesi zapadnih moćnika umotani u oblandu liberalnog kapitalizma i tobože brige o svakom pojedincu…

Postupajući po onoj maksimi Napoleona, kada je na pitanje francuskog filozofa o okolnostima za bilo koji događaj ili kriznu situaciju, lakonski odgovorio : “ Šta okolnosti? Pa, okolnosti stvaram ja!?”, anglosaksonski mentori čine sve, da se dočepaju bilo kakve slamke zla, koju bi mogli da upotrebe protiv vlasti i Aleksandra Vučića, kao glavnog nosioca te iste vlasti…I učinilo im se u magli spostvenog beznađa i izgubljenih interesa, da su pronašli target priču za narod!?

Priču koja  bi trebalo da od srpske publike koja se na ovaj ili onaj način određuje prema aktuelnim događajima preraste u onu dovoljno veliku  gomilu koja je spremna na sve i koja će ostvariti ono što oni bezuspešno godinama pokušavaju… Da od Srbije opet  naprave kolonijalnu demokratiju, po meri samo američkih interesa, čija se spoljna politika odavno isključivo oslanja na čuvenu IV dimenziju novog ratovanja u kojoj je medijska propaganda i spinovanje (režiranje) događaja njihovo glavno oružje, jače od bilo kog tomahvaka koje su tako revnosno ispaljivali na Srbe 1999.godine , kao nekakve  “zle momke”…Sve je to neodoljivo podsećalo na one čuvene reči generala Šeridana: “ Samo mrtav Indijanac je dobar Indijanac”!?

I da se zna. Nije uopšte problem kako je izveštavala  Barbara Životić sa protesta…Nije uopšte bitno šta je ona rekla, odnosno da li je njen komentar istinit ili ne, jer svako, pa i novinar ima pravo na svoje mišljenje i svoj zaključak. U eri slobodnog pristupa društvenim mrežama, stotinama TV kanala – smešno zvuči objašnjenje “ zapadnih kerbera”, kako ona nije govorila istinu? Čiju istinu oni hoće da čuju…Zar da pričaju o istinu oni koji decenijama je kreiraju samo po meri svoje moći i zla u njemu?

Problem je ovde mnogo složeniji i targetira nešto sasvim drugo, propagandni rat kao “prethodnicu” za izazivanje građanskih nemira i na kraju rušenja legitimno izabrane vlasti u Srbiji!?! To je nešto,  što se izučava u  američkim koledžima još od vremena kada su tvorci nacističke ideologije ( istina bez svog učitelja Gebelsa) prebegli u Ameriku i preneli ono što u čemu je njihov Firer ipak pobedio slobodoumni svet: “ Da stotinu puta izgovorena laž postaje istina”!

Eto zato priča o “netačnim podacima u izveštaju novinarke Studija B” deluje kao priča za laku noć deco, a da onda u snove dolaze “sile zla i mraka, pošast kojom je izložen kompletan slobodoumni svet”, počev od Vijetnama, “Pustinjske oluje”, Zalivskog rata, rušenja Jugoslavije, satanizovanja Srba u Hrvatskoj,Bosni, zatim lova kao na divlje zveri Sadama Huseina, Gadafija, uništavanje legitimno izabranih rukovodstava i izazivanje građanskog rata, teroristički napad NATO na Srbiju i Crnu Goru zbog Kosova, izazivanje haosa u Ukrajini, pokušaj rušenja režima Bašara Asada u Siriji… I tako dalje, i tako dalje…

Znate li šta je zajedničko svim tim krvavim akcijama liberalnih “anglosaksonskih ubica” sakrivenih u odore korporativnih ekonomskih sila moći?

Pa CNN. On je uvek bio prethodnica. Poput glasnika smrti, njihova zvezda, Kristijan Amanpur je širila laži i pravila pripremu za vojnu krvavu intervenciju. Posredstvom satelita celom svetu je umesto istine servirana laž. Počelo je sa likvidacijom bračnog para Časušesku u Rumuniji… Nastavljeno u Jugoslaviji, posle pada Berlinskog zida! Umesto pravde, demonstrirana je sila jačeg, čak i onda kada se protivnik uopšte nije mogao braniti, kao što je bio slučaj sa Srbijom!?

I posle svega rečenog i dokumentovanog, da poverujemo kako “tamo neka Barbara” treba da bude kapisla za široki narodni bunt? Malo morgen. Srbija je već jednom platila cenu slušajući kukurikanje pevaca iz anglosaksonskog kokošinjca!? Samo se budala dva puta sapliće o isti kamen, kaže stara narodna mudrost…

P.J. / embatgo.rs