Apsurd: Zelenović vapi kako nije izdao ideju bojkota, a ipak izlazi na izbore

Iako još zvanično nije doneo odluku o izborima, Nebojša Zelenović već je uveliko u kampanji, ali ne predizbornoj. Zelenović, naime, već danima pokušava da delovima svoje poluraspadnute koalicije, poznate kao Savez za Srbiju, objasni zašto ih izdaje i odustaje od bojkota.

Naravno da neće otvoreno da kaže da svoje, više meseci, proklamovane stavove sada gazi samo da bi pokušao da zadrži fotelju gradonačelnika i mogućnost da još neko vreme trpa u džepove pare Šapčana.

Zato, po već ustaljenom, njemu svojstvenom scenariju, pribegava najbrutalnijim lažima i najfantastičnijim konstrukcijama, koje može da smisli čovek koji po svaku cenu i uprkos uništenoj reputaciji i kredibilitetu pokušava da zadrži vlast.

Na primer, Šapčane ponovo upozorava na opasnost od Sandokana, čiju familiju, konkretno brata, upravo on, Zelenović, zapošljava u gradskom preduzeću. Odluku o izlasku na izbore, koju navodno još uvek nije doneo, Zelenović pravda i povoljnom medijskom slikom u Šapcu gde, kako kaže, na lokalnim televizijama i novinama, svaki građanin može da se informiše o svemu.

Zaboravio je samo da precizira, da je predmet tog informisanja samo ono što radi Nebojša Zelenović i to bez njegovih aktivnosti u vezi sa krađom iz gradskog budžeta. Ali tako Zelenović zamišlja slobodu medija. U želji da sebi u slučaju propasti na izborima, što je veoma izvesno, ipak obezbedi rezervni položaj u Savezu za Srbiju, Zelenović vapi kako nije izdao ideju bojkota. Samo što ipak izlazi na izbore.

Osim što je jasno da svojim nastupima Nebojša Zelenović već danima uspešno spaja elemente tragedije i komedije u očigledno mu omiljeni žanr tragikomediju, jasno je i još nešto. Svi njegovi argumenti za izlazak na izbore, odgovor su na sve glasnije kritike koje na njegov račun izriču Vuk Jeremić i Boško Obradović, dok iza scene, reditelj komada Dragan Đilas gleda rasplet drame, koju je sam i napisao. Preko Zelenovića i sličnih njemu zamislio je politiku ulaska u institucije, dok istovremeno preko Jeremića i Obradovića sprovodi bojkot.

I dok Zelenović pokušava da brani neodbranjivo, Jeremića i Obradovića pravi budalama, previđa samo jednu stvar. Šapčani ne da nisu samo publika u predstavi, nego im uopšte nije ni smešno. A šta misle o Zelenoviću, lopovima, politikantima i lažnim bojkotašima pokazaće već u aprilu, na izborima, koji će Šapcu doneti novo proleće.

Mačvanski Info / Foto: arhiva