Apel radnika JKP “Stari Grad” Šabac, istražnim organima: “Snežana Đokić oštetila firmu za nekoliko miliona dinara”!?!

Veliki pritisak na radnike JKP-a Stari grad Šabac od strane opštinskog rukovodstva na čelu sa gradonačelnikom Zelenovićem  se nastavlja.

Svoju skorašnju propast pokušavaju da prikriju  šabački vlastodršci kroz represivne mere koje sprovodi novi vd direktor Premović za koga se osnovano sumnja da na tudje ime ima registrovanu firmu koja se bavi uslužnim tretiranjem , skupljanjem smeća? Da bi se ta firma uključila ili preuzela posao JKP-u Premović i bivša direktorka Snežana Djokiž vrše urušavanje ovog preduzeća, kako po finansijskoj sposobnosti tako i po sistemu rasterivanja radnika.

U poslednjih 7 dana 6 radnika koji su došli preko sabačkog SPO-a nezadovoljno platama je napustilo ovo preduzeće. To su učinili posle uvida u obračunski listić gde je konstatovana plata od 28.000, a obećana im je oko 35.000 dinara. Gde je nestala razlika? Posle povrede nekoliko radnika preko agencije je saznalo da im nisu uplaćeni zdravstveni, a posle ni socijalni pa ni penzioni doprinosi. Bivša direktorka je svojevoljno ili po nečijem nalogu vršila otpis dugova firmama i vidjenijim gradjanima  poput firme Sany, VUM, i jos nekih, te Hanibalu Kovaču, kojem je otpisan dug i za grejanje i vodu, Žuvojinu Vuletiću , Zelenovićevom koalicionom partneru koji i upravlja JKP-om preko svojih nesposobnih kadrova, a koje čine njegova supruga, sestrići  i prijatelji…Dug je otpisan i ocu potpresednika opštine Brani Kostadinoviću, vlasniku restorana u centru grada, svojim pristalicama u pojedinim selima,  tako što su brisani sa liste prebivališta, o čemu postoji dokumentacuja.

Ovim je Djokićeva napravila zloupotrebu službenog položaja te se očekuje reakcija nadležnih organa kojima će biti dostavljena dokumentacija o pomenutim malverzacijama,  Tako da se postavlja pitanje, da li šabačka javna preduzeća rade za poštenog Zelenovića i njegove koalicione partnere ili za dobrobit celog grada? Lako je biti gospodin kad nikom ništa ne plažas od dažbina, a usluge maksimalno koristiš.

Po proceni sagovornika Djokićeva je oštetila svesno ovo preduzeće a i budžet opštine Šabac za nekoliko miliona dinara!? O tačnoj cifri reč će dati nadležni organi posle utvrdjivanja činjeničnog stanja.

Takodje, otvara se pitanje rada odredjenih službi koje su dozvolile da se stvore uslovi za otpis, a po principu zastarelosti dugovanja, jer po zakonu posle dve godine dužnik se poziva na zastarelost i briše mu se dugovanje. Ovu rupu u zakonu koriste svi oni koji nam drže pridiku o poštenju demokratiji i ispravnosti  svog rada, a koliko je on ispravan neka napokon utvrde nadležne inspekcije , ili će i dalje zatvarati oči pred ovom mahinacijom iz bojazni da se možda i neko od njihovih imena ne pojavi na tom spisku…

Radnici JKP “Stari Graad”

Macvanski.info / Embargo