Afera „Dajrekt media: Šta to radi javno advokat Tomanović? Jel hrabri bogatog političkog profitera ili upozorava srpsko pravosuđe?

Kome je namenjena poruka koju je odaslao u javnost beogradski advokat ( bivši sudija iz Palate Pravde!?), Zdenko Tomanović iz studija američke televizije N1 tvrdeći da nije bilo štete u poslovanju „Dajrekt media“ i RTS-a? Ako je zastupnik odbrane, hapšenih i osumnjičenih da su „proneverili stotine miliona dinara narodnih para“ – previše je! Zbog čega advokat Tomanović ipak ne sačeka da srpsko pravosuđe da konačni sud ( sudi i presudi)? Ovako, još nije ni kompletna istraga završena, a sa CNN postaje u Srbiji – kreće medijska odbrana nečega, što je, po svemu sudeći – neodbranjivo!

Matematika je egzaktna nauka i ona od Arhimeda i Aristotela ne trpi politizaciju, fraziranja i obmanjivanja: U ugovorima o poslovanju „Dajrekt media“ i RTS-a jasno stoje konkretne cifre, direktni dokazi i podaci, koliko je koštala sekunda reklamnog prostora, a za koliko ju je kupovala ova firma? Tu nema laži niti prevare, niti ičije političke obmane ili pritiska! Cifre su neumoljive i nezamenljive.

Zbog svega toga, preko je potrebno dati sve ugovore na uvid i javnosti, da se tačno vidi ko je i po kojoj cenu kupovao sekunde na RTS-u, a koliko su koštale u redovnoj proceduri marketinga? I ono što je možda i još bitnije, kako je baš „Dajrekt media“, za koju se zna da je godinama bila suvlasništvo Dragana Đilasa,  dobila posao da otkupljuje njihov reklamni prostor? Nije li to onaj preko potrebni politički uticaj koji je rađen u periodu kada je „Beogradom vladao Dragan Đilas“?

Sve to (ne)namerno zaboravlja advokat Tomanović, čovek koji je prošao katarzu od zastupnika Slobodana Miloševića, do javnog branitelja njegovih najvećih političkih neprijatelja… Ako je i zarad profesionalizma i imidža advokata sa Dedinja sa svilenom maramicom u reveru i leptir mašnom – mnogo je!? Uostalom, pročitajte šta je još  ovaj „veliki pravni ekspert“ izjavio za američku TV N1:

Osim jedne političke kampanje koja prikriva najvažniju pravno relevantnu činjenicu, a to je da nema štete u poslovanju između ‘Dajrekt medije’ i RTS-a –  izjavio je advokat Zdenko  Tomanović, za američku TV N1!? A, zatim je u istom stilu nastavio svoje viđenje slučaja koje u punom smislu reči prevazilazi sve granice ako je i zastupnik odbrane osumnjičenih. – Hapšenje direktora ‘Dajrekt medija’ Jovana Stojanovića i podnošenje krivične prijave protiv bivše direktorke Jadranke Drinić i to na preko 150 stranica, koliko ima krivična prijava, je neuspešan pokušaj da se tužilaštvo gurne u politički marketing protiv Dragana Đilasa. Sve do početka kampanje protiv Đilasa, niko nikada, nijedan državni organ, uključujući državnog revizora, nijedan organ uprave, ni ‘Dajrekt medije’, ni RTS-a, nijedna vlada, niko nikada nije tvrdio da postoji šteta u poslovanju između ‘Dajrekt medije’ i RTS-a. To je prvi put naša politička elita, i to pre svega izvršna vlast, izjavila u okviru kampanje protiv Dragana Đilasa – kazao je Tomanović za N1.

E.E.