6. festival amaterskih pozorišta Kulisa

Zbog novonastale situacije izazvane virusom COVID-19, Festival amaterskih pozorišta Kulisa (predstave i svi prateći festivalski programi) odlaže se do daljnjeg. Nov termin održavanja festivala biće objavljen naknadno.

Ovogodišnje izdanje pozorišnog festivala Kulisa, 6. po redu, predstaviće najnovija teatarska ostvarenja amaterskih i akademskih pozorišta Srbije i regiona. Kao i prethodne godine, odluku o predstavama koje će se naći u takmičarskoj selekciji doneo je selektor festivala Dragan Jakovljević, pozorišni reditelj.

Festival će biti otvoren u četvrtak, 12. marta, a kragujevačka publika biće u prilici da vidi 6 predstava, iz Smederevske Palanke, Bečeja, Bogatića, Novog Sada, Niša i Beograda. Akademsko pozorište SKC-a, domaćin festivala, izvešće predstavu „Totovi”, poslednjeg dana festivala u čast nagrađenih.

Predstave će se igrati u terminima od 18 i 21 sat.

Stručni žiri čine: Bojan Dimitrijević, pozorišni i filmski glumac, Marko Marković, glumac Narodnog pozorišta u Somboru, i Stefan Pavlović, umetnički rukovodilac Krik teatra. Žiri učesnika sastavljen je od predstavnika pozorišnih ansambala koji učestvuju na festivalu.

Mačvanski Info / preseek.rs