53. protest protiv gradonačeknika Šapca: Nebojša Zelenović neka odgovori da li je bar jedno predizborno obećanje ispunio

Na poslednjoj sednici Skupštine grada Šapca videli smo koliko je frustraciju izazvalo pitanje odbornika SNS-a upućeno gradonačelniku Nebojši Zelenoviću da nam odgovori da li je bar jedno predizborno obećanje ispunio. Umesto da odgovori na to pitanje, on je osuo drvlje i kamenje na SNS, vređao je predsednika države, premijerku, ministre i to na ličnoj osnovi, rekao je Dejan Jovanović, odbornik SNS u Skupštini grada Šapca na 53. protestu protiv Nebojše Zelenovića i aktuelne gradske vlasti.

– Nije naveo nijedan argument zašto predsednik države, zašto ministri ili premijerka rade loše. Mi ga pitamo da li on zamera predsedniku države što je doveo predsednika Francuske, da li možda zamera što je predsednik Francuske imao onakav govor na srpskom jeziku? Da li gospodin Zelenović zamera predsedniku države što je napravio sjajne odnose sa republikom Kinom, zahvaljujući čemu smo spasili železaru, spasili smo i Bor? Da li mu možda zamera što je otvorio na stotine novih fabrika, na hiljade radnih mesta, što gradi autoputeve – upitao je Dejan Jovanović.

A u Šapcu je situacija pred usijanjem po pitanju smeća. Zbog smanjenja plata, radnici gradske higijene danima nisu odnosili smeće, pa su Šabac i okolna sela zatrpana raznim kućnim otpadom.

– Svi smo svedoci da nam je kompletna opština zatrpana smećem. JKP “Stari grad” je upropašćeno kao i sve ostala u grada. Radnici su u štrajku. Žoju Vuletića koji je odgovoran za rad komunalnog preduzeća puštaju niz vodu. Najhitnije je rešavanje statusa ovog javnog preduzeća, a njima je bitnije zaduženje “Toplane” za 2,5 miliona evra – rekao je Slobodan Marinković, odbornik SNS u Skupštini grada Šapca.